HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, “Mısır’daki insanlık düşmanı saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz” başlığıyla yazılı açıklama yaptı.

Yaşamını yitirenler için başsağlığı dileyen Kemalbay, şunları ifade etti:

Mısır’ın Ariş kentindeki bir camide Cuma namazı sırasında düzenlenen ve 250’den fazla insanın ölümüne sebep olan katliamı en sert biçimde kınıyor ve lanetliyoruz.

Hayatını kaybedenlere rahmet, aileleri ve yakınları başta olmak üzere Mısır halkına başsağlığı diliyoruz.

Ne yazık ki, Mısır’ın Sina Yarımadası, IŞİD'in Suriye ve Irak dışındaki en etkin bölgelerinden biri olmaya devam ediyor. Son yıllarda Mısır’da giderek artan saldırılarından da anlaşılabileceği üzere, bu barbar ve insanlık düşmanı anlayışı besleyen yeni bir cephe oluşmuş durumdadır.

Dünyanın neresinde olursa olsun, topluma insanlık düşmanı anlayışları dayatan, sivil halka yönelik şiddeti ve saldırganlığı olağanlaştıran her türlü yapının karşısında demokrasiyi ve özgürlüğü esas alan bir duruşla dayanışmayı sürdürmekten vazgeçilemez.

Bugün özellikle Ortadoğu’da bir arada yaşamayı, eşitliği, karşılıklı saygıyı ve hoşgörü kültürünü savunan tüm kesimlerin sınır tanımaksızın birlikte hareket etmesinin zamanıdır.

Bu vesileyle bir kez daha Mısır halkının acısını paylaşıyoruz. İnsanlık düşmanı anlayışlara karşı direnen tüm kesimlerle dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.