7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala HDP İzmir milletvekili adaylarının İzmir ve ilçelerini ziyaretleri aralıksız sürüyor.

Yeni Yaşamı ‘Büyük İnsanlık’ ile buluşturma yolunda; HDP İzmir 2. Bölge milletvekili adayları Berrin Esin Kaya, İbrahim Akın ve Özer Akdemir de Menemen’de Romanların yoğun olarak yaşadığı Kazımpaşa Mahallesini kapı kapı dolaşarak hem seçim bildirisi dağıttılar hem de HDP’nin ‘Yeni Yaşam’ını anlattılar.

HDP milletvekillerinin mahalleyi ziyareti sırasında HDP’nin anons arabasından yapılan müzik ve Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın sesinden “Seni Başkan Yaptırmayacağız” anonsu mahalleyi bir anda bayram yerine çevirdi.

HDP Menemen Eş Başkanı Mustafa Aydın’ın da bulunduğu ve Romanlar tarafından ilgi ile karşılandığı ziyaret renkli görüntülere sahne olurken, Kazımpaşa Kahvelerönü’nde yapılan toplantıda da milletvekili adayları kendilerini tanıttı, HDP’nin ‘Yeni Yaşam’ını anlattı.

HDP Milletvekili adayı Berrin Esin Kaya, HDP’nin kadınlar partisi olduğunun altını çizdiği konuşmasında, “Çocuklarınızın hor görülmesini istemiyorsanız, kadınların şiddet görmesini istemiyorsanız HDP çatısı altında birleşelim. Çocuklarımızın eşit eğitim alması için hastanelerde eşit muamele görmesi için 7 Haziran’da desteklerinizi bekliyoruz”  ifadesini kullandı.

HDP milletvekili adayı İbrahim Akın ise günümüz Türkiye’sinde insanca yaşamanın olanaklarının kalmadığına vurgu yaptı ve “ Gönlünüzde başka parti olabilir. Ama insanca yaşamak için HDP’nin bu seçimlerde barajı aşması gerekiyor. Bu yüzden bu seçimlerde desteğinizi istiyoruz” dedi.

HDP milletvekili adayı Özer Akdemir de konuşmasında ezilen kesimlerin bugüne kadar hiç temsil edilmediğine dikkat çekti ve “Üreten bizleriz ama yönetenler onlar. Biz asgari ücretle geçinmeye çalışırken, onlar saraylarında bin liralık bardaktan su içiyorlar. Bunlar bizi temsil edemez”  vurgusunu yaptı.

(Demokrat Haber)