HDP'li vekiller, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın, Demirtaş hakkında fezleke düzenlenmeden yargılanmasına dair açıklama yapmasını istedi. 

HDP'li milletvekilleri Kahraman’a, Demirtaş hakkındaki yargılamalara dair açıklama yapılması için ayrı ayrı dilekçe gönderdi.

Dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

"Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen numaralı dosyası, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince yürütülen bir dosya ile birleştirilmek istenmiştir.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yürütülen söz konusu dosya ile ilgili Demirtaş hakkında düzenlenmiş hiçbir fezleke bulunmamaktadır.

Fezleke düzenlenmemiş bir olay ile ilgili yargılama yapılmasının istenmesi tam bir kanunsuzluk örneği olup, yürütmenin baskısı altındaki yargının, yasamaya doğrudan yetkisiz ve kanunsuz bir şekilde müdahalesi anlamına gelmektedir. 

Şahsınızın da başkanlığını yürüttüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekilliği görevi devam eden Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş hakkında, herhangi bir fezlekeye konu olmayan ve yeni bir suç isnat etmek anlamına gelen bu hukuksuz uygulama ile ilgili bir açıklama yapmanız ve bu hukuksuzluğun bir an önce ortadan kaldırılması için Adalet Bakanı ile bir görüşme gerçekleştirmenizi saygılarımla arz ederim."