HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP ve MHP’nin seçim ittifakı yasa tasarısını Meclis’e sunmasıyla artan ittifak tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

16 Nisan anayasa değişik referandumundaki “Hayır” cephesinin önemine dikkat çeken Buldan, “Hayır cephesinin güçlü bir şekilde bir araya gelerek önümüzdeki seçimlerde ortak hareket etmesinin anlamlı olduğunu düşünüyorum. Siyasi partileri bir tarafa bırakarak hayır cephesi birleşmeli, demokrasi cephesi oluşmalı ve AKP-MHP ittifakına karşı ortak bir hareket içerisinde olunmalı” dedi.

Cumhuriyet’te açıklamalarda bulunan Buldan şöyle konuştu:

"Demokrasi güçleri derken, bunun içerisinde barıştan, demokrasiden, özgürlüklerden yana olan ve demokratik kanalların açılmasına katkı sunacak güçlerle her zaman ittifak yapmaya hazırız. Bu konuda kapımız herkese açık. Yeter ki bazı ilkelerde anlaşmalar yapılsın.

Bugün MHP ve AKP’nin kurmuş olduğu ittifakın adı ‘cumhur’ olsa da sonuçta bir koltuk ittifakı olduğunu belirtmek lazım. Bana göre çok ilkeli bir ittifak değil ve çok uzun süreceği kanaatinde değilim. Çok çabuk bozulabilecek bir ittifak olarak görüyorum.

Referandum dönemindeki özellikle hayır cephesinin güçlü bir şekilde bir araya gelerek önümüzdeki seçimlerde ortak hareket etmesinin anlamlı olduğunu düşünüyorum."

Kaynak: Cumhuriyet