HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’nün milletvekilliğinin düşürülmesine HDP'den tepki geldi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Encü’nün milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin tezkerenin okunmasının ardından konuştu.

Kerestecioğlu şunları söyledi:

"7. milletvekilimizin vekilliği düşürüldü. Demokratik Meclis’e, bu dönemin Meclis’ine hayırlı olsun.

Şırnak Milletvekilimiz Sayın Ferhat Encü’ye verilen ceza sokağa çıkma yasakları döneminde meydana gelen hukuksuzlukları sosyal medya üzerinden kamuoyuyla paylaşması ve bir milletvekili olarak yasak sırasında sokağa çıkması nedeniyledir. Yani halkla buluştuğu için, kendi seçim bölgesinde seçmenleriyle bir arada olduğu için… Halkla buluşmak bir milletvekilinin asli görevidir.  

Ferhat Encü’ye, 5 yılın altında verilen cezayı beğenmeyen iktidar usulde yer almayan bir yöntemle savcıya dosyayı temyiz ettirmiştir. Bununla yetinilmemiş kararı kesinleştirip infaza göndermekten de geri kalınmamıştır. Roboski’de öldürülen gencecik çocukların katillerini bulmayanlar, Roboski milletvekilinin vekilliğini düşürerek yakınlarını kaybeden insanların vicdanlarında çok derin bir yara daha açmışlardır. Vicdanlarımız yaralandı evet ama halk nezdinde vekillerimizin vekilliği düşmez. Bu da böyle bilinmelidir. 

Bugün genel kurulda kalmamızı gerektiren bir durum yoktur. "