“Savaşa karşı demokratik çözüm” mitingi düzenleyeceklerini açıklayan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, tüm kesimleri barışı haykırmak için 22 Temmuz'daki mitinge çağırdı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, 22 Temmuz’da düzenleyeceği “Savaşa karşı demokratik çözüm” mitingine ilişkin parti binasında basın açıklaması yaptı. Mitingin tertip komitesi adına konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, tüm duyarlı kesimleri mitinge katılmaya ve barışı haykırmaya çağırdı. 
 
‘DEMOKRATİK ÇÖZÜM’
 
Barış taleplerine devletin askeri güç ile karşılık verdiğini ifade eden Uyanık, gerek asker gerekse gerilla cenazelerinin gelemeye devam ettiğini kaydetti.

Diyarbakır’da bulunan demokratik hareketlerle bu konuya itirazlarını dile getirme noktasında miting yapma kararı aldıklarını vurgulayan Uyanık, “Özellikle savaşa karşı demokratik çözümün bir ihtiyaç olduğundan hareketle 22 Temmuz’da İstasyon Meydanı’nda saat 17.00 ile 20.00 arası bir miting başvurusu yaptık. HDP, DBP, ESP, HDK, DTK Eş Genel Başkanlığı düzeyinde mitingde olacaklar. Yine çözüme yönelik önerilerimizi ve üçüncü yol noktasındaki ısrarımızı demokratik bir anaya ile ilgili önerilerimizi mitingde dile getireceğiz. Aynı zamanda Diyarbakır halkının bu konuda yükselen çığlığını da alanda tekrardan yükseltmek istiyoruz” dedi. 
 
Uyanık, tertip komitesinde yer alan kurumların bugünden itibaren halk içinde çalışma yürütmeye başlayacaklarını kaydetti.