Halkların Demokratik Partisi (HDP), silahlı saldırıya uğrayan ve yaralanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen'e yapılan saldırıyı kınadı ve "Saldırı hepimize yapılmıştır," dedi.

CHP Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı Sayın Elif Doğan Türkmen, seçim çalışmaları kapsamında dün sabah gittiği bir restoranın girişinde silahlı saldırıya uğrayarak ayağından yaralandı. CHP'li Türkmen için geçmiş olsun mesajı yayınlayan HDP, "Doğan Türkmen’e acil şifalar diliyor, en kısa zamanda seçim çalışmalarına dönebilmesini umuyoruz," dedi.

"SALDIRI, TÜM KADIN SİYASETÇİLERE YAPILMIŞTIR"

HDP açıklamasında, "Elif Doğan Türkmen’in uğradığı saldırı tüm kadın siyasetçilere, kadının siyasette varlığına yapılmış bir saldırıdır. Kadınların eşit şartlarda ve özgürce siyasete katılımını engelleyip şiddet yoluyla onları sindirme çabasıdır. Bu saldırıyı kınıyor, Doğan Türkmen'le dayanışma içinde olduğumuzu vurguluyoruz," diye belirtildi.

HÜKÜMETE VE YSK'YA ÇAĞRI

Hükümete ve Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) güvenlikli ve demokratik bir siyasal çalışma ortamı oluşturma görevi için çağrı yapan HDP, "Hükümetten, Doğan Türkmen’in uğradığı saldırının fail(ler)inin bulunması ve cezalandırılmasını talep ediyor, AKP hükümetini siyasette kadın ve erkeğin özgür bir ortamda ve eşit şartlarda yer alması için tüm önlemleri almaya davet ediyoruz," dedi. (Demokrat Haber)