HDP Grup Başkan Vekilleri Çağlar Demirel ve İdris Baluken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a tepki gösterdi.

Bozdağ, dünkü açıklamasında "Faysal Sarıyıldız teröristlere yardım ve yataklık etmektedir" ifadelerini kullanmıştı.

Yazılı açıklama yapan Demirel ve Baluken, "Bekir Bozdağ, Sayın Sarıyıldız'ı açıkça tetikçilere jurnallemektedir" dedi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi suikastine değinen Demirel ve Baluken, "Aynı akıbeti Sayın Sarıyıldız'ın başına da mı getirmek istiyorsunuz?" diye sordu.

Sarıyıldız'a yönelik bu tutumun,Cizre’de yaşananlara tanıklık etmesi olduğunu söyleyen HDP Grup Başkan Vekilleri, "Nitekim Sayın Sarıyıldız'ın da içinde bulunduğu bir grup yurttaş, yaralılar ve cenazeleri almak için harekete geçtiğinde özel harekât polisleri tarafından silahlı saldırıya uğramış, iki yurttaşımız katledilmişti" dedi.

"AKP bu vahşete tanık olan kimsenin kalmasını istememektedir" diyen Demirel ve Baluken, "Bütün öfkesinin, yalanlarının ve yürütülen kara propagandanın kaynağı bu gerçekliktir" diye kaydetti.

HDP Grup Başkan Vekilleri Demirel ve Baluken açıklamalarında şunları belirtti:

"Sayın Sarıyıldız Cizre'de 51 gündür süren ablukada, bir hükümet ve devlet halka zulüm ederken bu zulmün tanığı olan, zulümle ilgili hakikatleri tüm dünya kamuoyu ile paylaşan ve halkının yanında bu zulme karşı direnen, meşru yollarla seçilmiş onurlu bir milletvekilidir. AKP hükümetine düşen görev halkın üzerinde uyguladığı baskılara ve zulümlere son vermek, seçilmiş milletvekillerine karşı yürüttüğü seviyesiz ve korkakça kampanyayı bitirmek, sokağa çıkma adı altında halka uygulanan zulümle ilgili bağımsız mahkemelere hesap vermek ve demokratik yöntemleri esas alarak siyaset üretmektir."

Sarıyıldız'ın başına gelebilecek en ufak bir saldırıdan AKP hükümetini sorumlu tutacaklarını duyuran Demirel ve Baluken, "Sayın Sarıyıldız dâhil olmak üzere tüm milletvekilimizin halklarımızın haklı mücadelesinden tek bir taviz vermeden direneceğini tüm Türkiye kamuoyu ve halkları ile bir kez daha paylaşıyoruz" dedi.