HDP İzmir İl Eş Başkanları Dilek Aykan ve Cavit Uğur ile HDP İzmir Milletvekili Adayı Pınar Aydınlar, Kobani’de mayınlı arazinin temizliği sırasında yaşamını yitiren Bedrettin Akdeniz’i anan HDP bileşeni SDP’lilere destek verdiler.

SDP’nin düzenlediği anma etkinliği Konak Pier önünde başladı ve eski Sümerbank önünde yapılan basın açıklaması ile sona erdi. HDP bileşenlerinin yanı sıra Halkevlerinin ve Partizan’ın da yer aldığı Bedrettin Karadeniz anması öncesinde öğle saatlerinde aynı yere taziye çadırı kurmak isteyen SDP’li gruba polis saldırmış ve aralarında HDP İzmir Milletvekili adayı Semra Uzunok’un da bulunduğu 30’a yakın kişiyi gözaltına almıştı.

HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğur anma etkinliğinde yaptığı açıklamada gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmasını istedi ve “ Zor kullanarak, zulümle gözaltına alınan arkadaşlarımız şu anda Terörle Mücadele Şubesi’nin önünde araçlarda bekletilmektedir” dedi.

“İnsanlığın onuru için savaşan Bedrettin Akdeniz’in adı şimdi onur oldu” diyerek basın açıklamasına başlayan Sultan Eylem Keleş ise; Akdeniz’in İŞİD’e karşı mücadelede en ön saflarda yer aldığına dikkat çekti ve “ Bedrettin Akdeniz, IŞID’in döşediği mayınları temizlerken yaşamını yitirdi. Anısı Türkiye işçi sınıfının mücadelesinde yaşayacaktır” dedi.

HDP Milletvekili adayı Pınar Aydınlar ise “Hala bize Kobane nerede diye soruyorlar. Kobane bizim yüreğimizdedir. 8 Haziran’da AKP’ye dersini verirken, IŞID’e de dersini vereceğiz” vurgusunu yaptı.

(Demokrat Haber)