HDP Kadın Meclisi, 'çocuklar ölmesin' dediği için Ayşe öğretmene verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasını kınadı.

HDP'den yapılan açıklamada, "Ayşe öğretmen, kimbilir belki de korkarak, korkusunu göğsünde taşıyarak bir adım attı. İçinde tutamadığı haksızlığı naif bir sesle söze taşıdı ve “kral çıplak” dedi" ifadelerine yer verildi.

HDP'nin açıklaması şöyle:

Demokratik bir ülkenin olmazsa olmazı olan özgür düşünce, bir kez daha onu başının üstünde taşıyanların ellerinden alındı. İfade özgürlüğü; “oluk oluk kan akıtacağız”, “Türk’ün gücünü göreceksiniz” diyerek taşı toprağa katanların, “burası Ermeni mezarlığı değil” naralarıyla nefreti ekenlerin ayaklarının altına layık görüldü.

Kararın gerekçesinde adeta bir MGK bildirisi yazmaya özenen “mahkeme”, “çocuklar ölmesin demenin ‘teröristlere karşı azami gayret göstererek mücadele eden güvenlik güçlerinin operasyonlarını salt orada yaşayan sivillere karşı yapılıyormuş gibi’ göstermek” olduğuna hükmetti. 

Umut Kozay, Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol, Mahsun Mızrak, Enes Ata, Yahya Menekşe, Berkin Elvan, Roboski çocukları, Silopi’deki Muhammet ve Furkan kardeşler ve Diyadin’de Muhammet ve Orhan… Bu çocukların her birinin hayatı “operasyonlar kendilerine yapılıyormuş gibi gösterile(rek)” ellerinden alındı. Gerçek ortada, tanıklar ortada, ama bu gerçeği halkın bilgisine sunacak sözleri edenler “önü ilikli yargı” eliyle tutuklanıyor.

Ayşe öğretmen, kimbilir belki de korkarak, korkusunu göğsünde taşıyarak bir adım attı. İçinde tutamadığı haksızlığı naif bir sesle söze taşıdı ve “kral çıplak” dedi. Biliyoruz ki, tarih doğruyu söylemekten geri durmayan kadınlara haddini bildirmeyi marifet sayan zorbalarla doludur. Ancak şair Sennur Sezer’in sözleriyle, kadınlara egemen olmakla övünenler, gölgesine sarılanlardır; fazlası değil.

Ayşe öğretmen, zorbaların değil Barış Analarının, barış öğretmenlerinin, hakikatin ve dayanışmanın yanında durmaya karar vererek ilelebet kazandı. Savaşı savunmanın, onuru harcamak olduğunu bilerek, hem kendisinin ve çocukların hem de insanlığın haysiyetli bir gelecek yaşama hakkına sahip çıktı.

Ayşe öğretmeni, işte bu güçlü hakikatin sevinciyle, kayaları aşındıran suyun ısrarıyla selamlıyoruz. 

Her yerde her zaman yan yanayız!