Antalya’da, 13 Eylül günü, bir cadde girişine asılan, "Ölünüzü dirinizi bir gün hepinizi ay yıldızlı bayrağa selam durduracağız" yazılı afiş hakkında Halkların Demokratik Partisi (HDP) savcılığa suç duyurusunda bulundu. Irkçı söylemler içeren afiş, şikayet üzerine polis tarafından kaldırıldı.

HDP Antalya İl Başkanlığı tarafından yapılan şikayet dilekçesinde, afişin nefret ve ayrımcılık içerdiği belirtilerek, asanlar hakkında yasal işlem yapılması istendi.

HDP’nin suç duyurusunda, sokağa basit bir protesto için çıkacak insanların bile bu afişteki ifadelerle kışkırtıldığı ifade edildi. HDP binalarının saldırıya uğradığı, işyerlerinin ve araçların yakıldığına dikkat çekildi.

Afişin altında adı geçen firmaların ismini de suç duyurusuna ekleyen HDP'nin savcılığa verdiği dilekçede, "Suç konusu afişi hazırlayan, üreten, asan, sahiplenen kişilerin tespit edilmesi mümkündür. Yurdumuzun barışa ihtiyacı olduğu bu dönemde provakatif davrananların cezalandırılması gerekmektedir. Aksi bu linç eylemlerini artırmaktadır," denildi.