Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Kobani soruşturması" kapsamında 25 Eylül'den bu yana gözaltında tutulan Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri için Ankara İl Emniyet Müdürlüğü önünde partinin milletvekilleri tarafından açıklama yapıldı.

EMNİYET KOŞULLARI

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, gözaltında bulunan siyasetçilerden bilgi alınmasının engellenmesine tepki gösterdi.

Siyasetçilerle görüşme taleplerinin olduğunu kaydeden Kerestecioğlu, emniyetteki koşulların kötü olduğunu söyledi.

Kerestecioğlu, “5 gündür arkadaşlarımız içeride. Geliyoruz, bilgi almaya çalışıyoruz, ancak izin verilmiyor. 6 yıldır yapılmayan soruşturma kirli bir oyuna dönüşmüş durumda” dedi.

Emniyet yetkililerinin kendilerine yönelik tutumuna tepki gösteren Kerestecioğlu, “Burada yemek sorunu var. Arkadaşlarımıza taze yemek verilmiyor, bayat yemekler veriliyor. 3 arkadaşımız yemeklerden zehirlendi. Hasta olan arkadaşlarımız var” diye konuştu.

‘BAŞ EĞMEYECEĞİZ’

“Pandemi koşullarında arkadaşlarımızın can güvenliğine ve yaşamına bir şey olursa siz sorumlusunuz” diyen Kerestecioğlu, 20 milyonu aşan bir temsiliyeti bulunan partilerinin yok sayılamayacağını ifade etti.

Kerestecioğlu, “İçerdeki arkadaşlarımız baş eğmediler, hiçbirimiz de baş eğmeyeceğiz. Zannetmeyin bu hep böyle gidecek, bu ülkeye demokrasi geldiğinde herkes adil yargılanacak. Yargının ve yargılamanın siyasi olduğunun farkındayız” diye kaydetti.

Kaynak:Mezopotamya Ajansı