HDP’den Diyarbakır milletvekili seçilen Nursel Aydoğan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın “HDP bundan sonra çözüm sürecinin ancak filmini yapar” sözlerine, yüzde 10 barajının nasıl aşılacağını anlatan bir film yaparak Akdoğan’a göndereceklerini söyledi.

Nursel Aydoğan, Çağlar Demirel ve Feleknas Uca, HDP’nin Diyarbakır mitingine yapılan saldırıda yaralananları hastanede ziyaret etti.

Milletvekillerine yaralılar, “Barajı geçtik, bu bize yeter. Babalarımızı dedelerimizi kandırdılar ama bizi kandıramazlar. Ona başkanlığı vermeyeceğimizi söyledik. Barajı patlatacağımızı söyledik” derken Nursel Aydoğan, Başbakan Yardımcısı Akdoğan’ın “HDP bundan sonra çözüm sürecinin ancak filmini yapar” sözlerine şöyle yanıt verdi:

“Biz Yalçın Akdoğan’a bir film yapıp hediye edeceğiz. ‘Yüzde 10 barajı nasıl aşılır?’ diye. Hastanede sizin bu ayaklarla nasıl oy kullandığınızı filmin sahnelerine alacağız. Baraj nasıl yıkılır filmini yapacağız.” 

Dün seçim sonuçlarını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "HDP bundan sonra çözüm sürecinin ancak filmini yapar. Yani 'bal bal' demekle ağız tatlanmıyor, 'barış barış' demekle de olmuyor. Madem yüzde 13 oy aldılar, Kandil'e çağrı yapsınlar ve PKK'ya silah bıraktırsınlar" demişti. (İMC Tv)