Polisin bu sabah İstanbul merkezli 19 ilde başlattığı operasyonlar HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu tarafından yazılı bir açıklamayla protesto edildi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş imzasıyla yayımlanan açıklamada, IŞİD’çilere karşı yapıldığı iddiasıyla başlatılan operasyonlarda 1 kişinin infaz edildiği, operasyonlarda yaklaşık 200 yurtsever, demokrat, devrimcinin işkence edilerek gözaltına alındığı belirtilerek, ‘demokrasi ve barış için mücadele veren başta Partililerimiz olmak üzere demokratik güçlerden elinizi çekin ve gözaltındakileri derhal serbest bırakın’ denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“IŞİD’e yönelik büyük operasyon” adı altında gerçekleşen operasyonların hedefi bir kez daha yurtsever, devrimci ve demokrat gençlik olmuştur.

IŞİD barbarlarına karşı her gün partimizi hedef olarak gösterenler, bu kez de yurtsever, devrimci, demokrat güçleri hedef alarak 19 ili kapsayan gözaltı operasyonları gerçekleştirmiştir. IŞİD’çilere operasyon yapıldığı iddiasıyla gösterilmeye çalışan gerçek iktidar, partimiz başta olmak üzere devrimci, demokrat güçlere karşı gözdağı operasyonu başlatmıştır. Anlaşılan odur ki öldürmekle yetinmeyen zihniyet gözaltı operasyonlarıyla yıldırmaya çalışmaktadır.

Suruç’ta katledilen aralarında bir PM üyemiz, bir ilçe eş başkanımız, bir de il yöneticimizin de olduğu 32 gencimizin toprakları daha kurumadan bu gençlerimizin arkadaşlarına, yoldaşlarına yönelik bugün gerçekleşen operasyonlar sonucu elimize ulaşan tespit edebildiğimiz bilgilere göre 19 ilde gerçekleşen, 1 kişinin infaz edildiği, birçok kişiye işkence yapılan operasyonlarda yaklaşık 200 yurtsever, demokrat, devrimci gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlar arasında Iğdır İl Eş Başkanı, çeşitli illerde HDP il/ilçe yöneticileri, HDP gençliğinden de çok sayıda partilimiz bulunmaktadır.

Katliam sonrası halklarımıza dayanışma ve taziyeyi yaşatmadan yapılan bu operasyonların vicdanlardan uzak siyasi saiklerle gerçekleştiği açıktır. Siyasal iktidar, üzerindeki sorumluluğu atmak için başlattığı saldırı siyasetini bir kenara bırakmalıdır. Suruç katliamının failleri bulunmadan, katliamın sorumluları açığa çıkartılmadan gerçekleşen bu operasyonlara derhal son verilmesi ve gözaltındakilerin serbest bırakılması gerekmektedir. Suruç’ta katledilmek istenen demokrasi, barış ve adalet ilkeleri gözaltı ve tutuklamalarla yıldırılamaz.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu olarak Geçici Hükümet'e sesleniyoruz; demokrasi ve barış için mücadele veren başta Partililerimiz olmak üzere demokratik güçlerden elinizi çekin ve gözaltındakileri derhal serbest bırakın. Suruç’taki katliamı, hukuk dışı gözaltı ve tutuklamalarla örtbas edemezsiniz. Mağdurları ve mağdurların arkadaşlarına karşı yıldırma operasyonları düzenleyeceğinize, katliamlar gerçekleştiren savaş çığırtkanı barbar zihniyetlerle mücadele edin.’’

(Demokrat Haber)