HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “HDP’liyiz her yerdeyiz” kampanyası kapsamında Esenyurt Meydanı’nda gerçekleştirilen halk buluşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Halk buluşmasında iktidarın gitmek için artık gün saydığını dile getiren Buldan, ”Selahattin Demirtaş’ı Cumhurbaşkanı yapmak için yola devam ediyoruz” dedi.

Buluşmada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kitlenin coşkusuna değinerek şunları söyledi:

İşte bu görüntü bu coşku bu kararlılık HDP’nin kapatılamayacağının bir göstergesidir. Sizler bizler dimdik ayakta olduğumuz sürece ne kapatma davaları ne fezlekeleri, ne Kobane Davası yaptıkları hiçbir şey işe yaramayacak. Gelsin bu meydanı görsünler sizi görsünler. Buradan binlerce selam gönderiyoruz. Cezaevlerinde rehin olarak tutulan sevgili Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, İdris Baluken, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel ve şu an cezaevlerinde rehin olarak tutulan yüzlerce arkadaşımıza binlerce selam gönderiyoruz. Bugün bedenlerini açlığa yatıran cezaevlerinde açlık grevinde olan bütün arkadaşlarımıza binlerce kez selam gönderiyoruz. Değerli halkımız bu bir miting değil sadece küçük bir buluşma. Bu buluşma HDP’nin günlerdir aylardır; bölge bölge il il ilçe ilçe; köy köy buluşmalarının sadece bir tanesidir. Çünkü biz nerede bir ezilen bir mağdur var, insanlar nerede zulme uğruyorsa HDP bugün oradadır, halkın yanındadır, halkın içindedir.

AFETLER ÜZERİNDEN SEÇİM HESABI

Hükümetin afetler üzerinden seçim hesapları yaptığını belirten Buldan, Erdoğan’ın Manavgat’ta halka çay fırlatmasını eleştirerek, şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanı Marmaris’te zarar gören yurttaşlarıma geçmiş demek olsun demek için yüzlerce araçlık konvoy ile Marmaris’e gitti. Bu görüntü Türkiye tarihine bir utanç görüntüsü olarak geçti. Sadece bununla sınırlı kalmadı, Marmaris halkının kafasına çay poşetleri attı. Evet oradaki insanların senin yüz araçlık konvoyuna bir paket çayına ihtiyacı yok. Oradaki insanların sevgiye, huzura ihtiyacı var. Size bir tavsiyemiz var, gittiğiniz yerlere biraz sevgi götürün, biraz umut götürün, çay değil bu halkın eline dokunacak insanları götürün. Ama onlar da kaybettiklerini, her gün anketlerde eridiklerini biliyorlar. İlk seçimde kaybedecekleri için seçim hesaplarını bile doğal afetler üzerinden yapmaya çalışıyorlar.

İKTİDAR GÜN SAYIYOR

Konya’daki ırkçı katliama ilşkin de konuşan Buldan, nefret dilinin yaygınlaştırıldığını söyledi. Buldan, İktidarın gitmek için gün saydığını belirterek, devamında şunları söyledi:

Bu ülkede öyle bir ortam oluşturdular ki insanlar birbirine nefretle, kine zemin hazırlıyor. İki gün önce Konya Meram’da 7 kişilik bir aile işte bu ırkçı zihniyetin kışkırtması sonucu katledildi. Her gün HDP’ye hakaret edenler, küfür edenler, HDP’yi düşmanlaştıran, Kürtlere düşman gözüyle bakan bu zihniyetin sonucunda bu ırkçı saldırılar sonucu 7 insan yaşamını yitirdi. Bu ülkede Kürtlere düşman gözüyle bakanlar, HDP’yi siyaset dışı bırakmaya çalışanlar şunu iyi bilsin ki Kürtler yalnız değil, sahipsiz değildir. Kimse unutmasın, bu mesele artık sadece HDP meselesi değil. Bu konu sadece Kürtlerin konusu değildir.

DEMİRTAŞ’I CUMHURBAŞKANI YAPMAK İÇİN…

Yurttaşları HDP’ ile birlikte halkı omuz omuza yürümeye davet eden Buldan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

Hepinizi HDP’ye bir kez daha güç vermeye, HDP’nin yanında yürümeye HDP ile omuz omuza, yürek yüreğe yol almaya davet ediyoruz. Yolumuz çok uzun değil, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. İlk seçimde iktidara gelmek ve bu ülkeyi yönetmek için Selahattin Demirtaş’ı Cumhurbaşkanı yapmak için yola devam ediyoruz.