Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 24 Haziran seçimlerinin ardından yaptığı 3 günlük kamp ile startını verdiği yerel seçim hazırlıkları sürüyor.

Eylül ayında Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarıyla birlikte seçimlerle ilgili gerekli komisyonlar, seçim hazırlıklarına başlayacak. Bu konuda gerekli görevlendirmeler de yapıldı.

OY DÜŞÜŞÜNÜN YAŞANDIĞI BÖLGELER MERCEK ALTINDA

24 Haziran seçimlerinin ardından oy düşüşünün yaşandığı ve kayyım atanan belediyelerin bulunduğu bölgelerdeki seçim sonuçları mercek altına alındı.

Sonuçlara ilişkin devam eden sonuç analizleriyle seçimlere dönük strateji belirlenecek. 2 Eylül Pazar günü partinin genel merkezinde kurum temsilcilerinin katılacağı 'Kadın Yerel Yönetimler' toplantısıyla da seçim hazırlıkları fiili olarak başlamış olacak. 4 Eylül'de ise MYK toplantısıyla seçimler için yapılacak olan ittifak görüşmelerinin takvimi netliğe kavuşturulacak.

Parti kaynaklarından alınan bilgilere göre; Mart ayında yapılması beklenen yerel seçim süreci, giderek iktidarın 'yerelden kuşatılması' amacıyla toplumsal muhalefetin bir araya gelmesi için bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

BİR DİZİ GÖRÜŞMELER YAPILACAK

Eylül ayı itibariyle de 24 Haziran'da ortaya çıkartılan toplumsal ittifakın daha da geniş çevreleri kapsaması amacıyla farklı siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, sendikalarla kimi görüşmeler gerçekleştirilecek. Görüşmelerin yapılacağı kesimler arasında toplumsal ve yerel dinamiklerin de yer alacağı öğrenildi.

Edilen bilgilere göre, CHP ile ilk aşamada bir görüşmenin olmadığı ancak Türkiye'nin batısında sol ve sosyalist hareketler ve bölgede de Kürdistani yapılarla bir dizi temaslar gerçekleştirilecek.

Görüşmelerin temel gündeminin 'demokratik toplumsal muhalefetin' kurumsallaşan iktidara karşı ortak bir zeminde buluşması ve yerel seçimlerde de bu ittifaklarla girilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı