Anayasa değişikliğine ilişkin referandum sürecinde HDP’nin yürüteceği kampanya sürecinde 81 ilde etkinlik yapılması planlanırken, kampanyada verilecek mesajların içeriğinin olumlu olması, toplumdaki kutuplaşmayı artırmayan bir üslup kullanılması hedefleniyor.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre; HDP’nin özellikle bölgedeki yurttaşların referandumda sandığa gitmesi konusunda motivasyonu artırıcı özel çalışmalar yürütülmesi de değerlendiriliyor.

Anayasa değişikliğiyle ilgili referandum öncesi HDP’de yürütülecek kampanyayla ilgili çalışmalar başladı. Bu kapsamda HDP 81 ilde de referandumla ilgili çalışma yürütmeyi hedefliyor. Mitinglerin yapılması da planlanırken, Türkiye genelinde halk toplantıları ve etkinlikleriyle referandum kampanyasının yürütüleceği ifade ediliyor. HDP’li bütün milletvekillerinin aktif olarak seçim bölgeleri ve seçim bölgelerinin dışındaki yerlerde de çalışmalar yapması planlanıyor.

‘İYİ ÖRNEKLER VERİLECEK’

Edinilen bilgiye göre, kampanya boyunca HDP’nin kullanacağı mesajlar olumlu bir dille hazırlanacak. Toplumun evet ve hayır cephelerinde kutuplaşacağı gerekçesiyle HDP, kampanyada ‘kötü örnekler’ yerine ‘iyi örnekler’ üzerinden yurttaşlara seslenecek. Bu kapsamda HDP kampayasında referandumdan ‘evet’ çıkması durumunda Türkiye’de yaşanacaklar yerine, hayır çıkması durumunda yaşanacaklara ilişkin tespitlere yer verecek.

HDP’de özellikle bölge illerinde referanduma katılımın seçime katılım oranını bulması için özellikle milletvekillerinin mahalle mahalle, köy köy ziyaretler gerçekleştireceği belirtiliyor. Bu kapsamda bölgeye özel sandığa gidin mesajı verecek ayrı bir çalışmanın da yürütüleceği ifade ediliyor. HDP referandumda yurttaşların gönüllü katılımına dayanan sandık güvenliğinin sağlanacağı bir sistem oluşturulmasını tartışıyor.