CHP heyetinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin HDP ve BDP ile yaptığı görüşme sona erdi. Görüşmenin ardından açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, "Bizler BDP ile birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turunda kendi adayımız ile yarışacağımızı, ancak CHP'nin de bizim zihniyetimize yakın, bizimle aynı değerleri paylaşan bir aday göstermesi halinde ikinci turda seçeneksiz olmayabileceğimizi karşılıklı konuştuk" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında oluşan CHP heyeti, Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında temaslarını sürdürüyor. Heyet, HDP Eş Genel Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü ile BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP Grubu'nda bir araya geldi. Görüşmeye HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken ile CHP genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak ve CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamazçebi de katıldı.

Görüşme sonrası HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ortak açıklama yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, görüşmeden memnun olduklarını belirtti. Kürkçü, görüşmenin merkezinde Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu belirterek, "Düşüncelerimizi karşılıklı ifade ettik. Bizler BDP ile birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turunda kendimizin adayı ile yarışacağımızı ancak CHP'nin de bizim zihniyetimize yakın, bizimle aynı değerleri paylaşan bir aday göstermesi halinde ikinci turda seçeneksiz olmayabileceğimizi karşılıklı konuştuk. Şimdiden hiç kimsenin ikinci tura kalıp, kalmayacağı garanti değil. Bizde kalabiliriz onlarda. Her iki durumda da Cumhurbaşkanlığına taşıyacağımız kişinin, halkların eşitliğine, katılımcı demokrasiye, insan haklarına, iç barışa inanan devleti ve devlet kurumlarını bu yönde sevk ve idare edecek yeni bir eşitlikçi anayasanın yaratılması için çaba gösterecek, kadınların ve ezilenlerin haklarını savunacak bir kapasitede olmalı" dedi.  Kürkçü, ayrıca partilerine yönelik birçok ön yargı olduğunu gördüklerini ve ziyarette bunları giderdiklerini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise HDP ve BDP ile yaptıkları görüşmede, Cumhurbaşkanlığı sürecine ilişkin paylaşımlarda bulunduklarını belirtti. Kılıçdaroğlu: "HDP, kendi adayını göstereceğini ifade etti. Biz çok daha geniş bir uzlaşmadan yanayız, toplumsal uzlaşma ile aday çıkarma düşüncemiz var. Türkiye'nin demokratikleşmesi, demokrasinin gelişmesi, kadın-erkek eşitliği gibi konularda Cumhurbaşkanı adayı belirlenmesinde bizde aynı hassasiyetteyiz. Cumhurbaşkanlığına oturacak kişinin tavrı ve konuşmasının örnek olması lazım. Karşılıklı düşünceleri paylaştık" dedi.