Fenerbahçe futbol takımının cumartesi günü Rize dönüşü Trabzon'da silahlı saldırıya uğramasının ardından siyasetten gelen tepkiler de sürüyor. HDP Merkez yürütme Kurulu'ndan yapılan açıklamada da olayın ardından Fenerbahçe'nin iki maçının ertelenmesi "olumlu ancak yetersiz" olarak değerlendirildi. Açıklamada Futbol Federasyonu'nu da göreve çağrıldı.

Açıklamada, " Türkiye ’de futbolun fair play ruhu ile oynanabilmesi için daha yapısal önlemler almak gereklidir. Spordaki endüstriyelleşmeden spor medyasındaki tartışma şekline ve öğretim hayatında sporun sadece bir rekabet değil ortaklaşma kültürünün de aracı olarak düzenlenmesine kadar, topyekun bir anlayış değişikliğine ihtiyaç vardır. Ortaklaşmayı güçlendiren fair play ruhunun toplumda yaygınlaştırılması amacını merkezine alan bir spor anlayışı geliştirilmelidir.

Takım taraftarlığını bir kenara bırakarak, sportmenlik ruhuna karşı işlenen son saldırıya, ‘insanların canına kastedildiği şartlar altında futbol oynanamaz ve seyredilemez’ diyerek tepki verilmesi gereklidir" denildi. Açıklamada saldırı bir kez daha kınanarak, "yaralanan otobüs şoförüne acil şifalar dilerken, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne, futbolculara ve teknik heyete geçmiş olsun dileklerimizi tekrar iletiyoruz" denildi.