Antep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Celal Doğan’ı destekleyeceklerini belirten HDP Antep İl Eşbaşkanı Müslüm Kılıç, Antep’te demokrasiye katkı sunmak adına Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkarmayacaklarını söyledi.

DSP’den Antep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Celal Doğan’ı destekleyeceklerini belirten HDP Antep İl Eşbaşkanı Müslüm Kılıç, Antep’te demokrasiye katkı sunmak adına Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkarmayacaklarını söyledi.

Yerel seçim stratejilerine ilişkin konuşan HDP İl Eşbaşkanı Müslüm Kılıç, Antep Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday çıkarmayıp partilerinin eski milletvekili olan DSP’nin adayı Celal Doğan’ı destekleyeceklerini ifade etti.

‘DOĞAN’I DESTEKLEYECEĞİZ’

Antep’te 31 Mart seçimlerinde izleyecekleri stratejinin belirlenmesi noktasında “Yerel demokrasi buluşmaları” adlı toplantılarda Antep’teki tüm toplumsal kesimlerle bir araya gelip görüş alışverişinde bulunduklarını aktaran Kılıç, Antep halkının katılımcı ve birleştirici bir yerel yönetim sistemi istediği görüşüne vardıklarını dile getirdi. Bu talebe en uygun adayın Celal Doğan olduğunu söyleyen Kılıç, şöyle devam etti: “Biz Celal Doğan’ın Antep’te yaşayan her kesime hitap eden bir aday olduğunu düşünüyoruz. Adaylık noktasında resmi açıklamayı yapmakla halkın beklentisine cevap verdi. HDP olarak Antep’te demokrasiye katkı sunmak adına Celal Doğan’ın aday olmasına sevindik. Demokrasiye destek sunma adına belediye başkan adayı çıkarmayıp, Doğan’ı destekleyeceğiz.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı