CHP-MHP’nin çatı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu açıklamasından sonra gözlerin çevrildiği HDP de kararını verdi.

HDP Parti Meclisi (PM) toplantısı, görev dağılımı ve Cumhurbaşkanlığı adayı gündemi ile dün toplandı.

Eş genel başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş başkanlığında basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda görev dağılımının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin isimler üzerindeki son tartışmalar yürütüldü.

HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş HDP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak belirlendi. Son dakikada yeni bir gelişme olmazsa alınan karar yarın saat 13.00’da Ankara Neva Palas Otel’de düzenlenecek tanıtım toplantısıyla açıklanacak.

HDP, seçim kampanyasını milletvekilleri, çeşitli sivil toplum örgütleri, demokratik kuruluşlar ve bileşen temsilcilerinden oluşan bir  ‘Cumhur Meclisi’ ile sürdürmeyi planlıyor.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çelik'in sorularını yanıtladığı Erhan Çelik'le Basın Kulübü programında, bu haftasonu cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayabileceğinin sinyallerini vermişti. Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimi için partisi

tarafından aday gösterilebileceğini söylemiş ve "Görevden kaçmam" demişti.

Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağının sorulması üzerine; "Beni bu konuda demokrat özgürlükçü aday profilinde görüyorlarsa ben bu görevden kaçmam. Benim açımdan bir adaylık tartışması olmaz. Parti Meclisi’miz de bu konuyu onaylarsa cumhurbaşkanlığı adaylığımızı hafta sonu açıklamış oluruz" yanıtını vermişti.

Tüm partilere oy vermiş isimlerden oy isteyeceklerini belirten Demirtaş, "MHP seçmeninden de isteyeceğim, o da yoksul, emekçi değil mi?" demişti.

YENİ MYK ÜYELERİ SEÇİLDİ

HDP Parti Meclisi (PM) toplantısında yeni Merkez Yürütme Kurulu üyeleri de seçildi. HDP’ye yönelik eleştirileri ile dikkat çeken Diyarbakır milletvekili Altan Tan da MYK’da görev aldı.

HDP'nin yeni MYK üyeleri şöyle oldu:

Ali Ürküt, Alp Altınörs, Altan Tan, Arife Köse, Ayhan Bilgen, Bayram Yılmaz, Berfin Köse, Beyza Üstün, Bircan Yorulmaz, Bülent Parmaksız, Can Memiş, Cihan Erdal, Dilek Yağlı, Garo Paylan, Gülfer Akkaya, Gülser Yıldırım, Günay Kubilay, Hatice Altınışık, Hüda Kaya, İsmail Şengül, Meral Danış Beştaş, Nazmi Gür, Pervin Oduncu, Saruhan Oluç, Serpil Kemalbay, Sezai Temelli, Yurdusev Özsökmenler, Zeki Çelik, Zeynep Karaman.

Kenan Kalyon da Fahri Danışman olarak MYK'ya dahil edildi. (Demokrat Haber)