Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP)1 Kasım genel seçimleri için Ankara 2’inci bölge 1’inci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gezi eylemleri sürecinde Ankara'dan polis memuru Ahmet Şahbaz tarafından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Sarısülük, "Bu bir görev ve sorumluluktur bizler açısından. Bildigimiz bir şey varsa o da çocuklarımızı katledenlere karşı barışı kardeşliği haykıracağız," dedi.

Sarısülük, adaylığı ile ilgili şunları yazdı:

GEZİ'NİN BİR SOLUĞUNUN MECLİS'TE OLMASI DİLEĞİYLE

"Beklentimiz makam araçları, torpiller, yüksek imkanlar değil; her kesimden insanın birlikte kardeşçe ve özgürce bir arada yaşayabilmesidir. Hayatımızı Ethem’den önce ve Ethem’den sonra olarak ayırsak da, yoksul ve emekçi bir ailenin çocuğu olarak her zaman siyasetin içinde olduk."

"Beni siyasi geçmişimle, İnsan Hakları çalışmalarımla, düşünce ve duruşumla desteklemenizi isterim. Desteklemezseniz de canınız sağ olsun," diye yazan Sarısülük, "Önemli olan zalimlere, hırsızlara, katillere karşı ortak bir paydada buluşabilmek. Gezi’nin bir soluğunun da mecliste olması dileğiyle," dedi.

BARIŞI HAYKIRACAĞIZ

HDP adayı Mustafa Sarısülük, "Siyaset, bindiğimiz otobüs parasına, yediğimiz ekmeğe, içtiğimiz suya karışmışken bizim bu gerçeğin dışında kalmamız beklenemezdi," derken, "Bu bir görev ve sorumluluktur bizler açısından. Bildigimiz bir şey varsa o da çocuklarımızı katledenlere karşı barışı kardeşliği haykıracağız," mesajını paylaştı.