Halkların Demokratik Partisi (HDP) Manisa milletvekili adayı Ali Alfatlı, amaçlarının oyları en az iki katına çıkararak HDP’nin barajı aşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Bianet’ten Nilay Vardar’ın haberine göre, milletvekili adaylığı teklifinin HDP’den geldiğini söyleyen Alfatlı, teklifi kabul ettikten sonra birkaç devrimci arkadaşının “sosyalizmden vaz mı geçiyorsun” eleştirisi dışında herkes tarafından desteklendiğini söyledi.

‘HDP’DE MÜCADELE ETMEK SOSYALİZMDEN VAZGEÇMEK DEMEK DEĞİL’

“Zaten HDP’yi destekliyordum. HDP içinde mücadele etmek sosyalizmden vazgeçmek demek değil. Tam tersine HDP içinde demokrasi ve devrimci mücadele kabul görüyor. Parlamenterizm her şeyin kurtuluşu mu, hayır. Ama AKP faşizmine karşı koymada barış ve demokrasiyi sağlamak devrimci mücadelenin bir merhalesi.  Ve bu bugün için çok önemli. Güncel bir görev olarak görüyorum.”

Alfatlı, Manisa’da Soma ilçe binalarının yakılmak istendiğini Soma mitinginde birkaç taciz yaşadıklarını ancak bunun dışında herhangi bir engel ve sıkıntıyla karşılaşmadıklarını genel olarak halkın ilgisinden memnun olduklarını söyledi.

‘ONU BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ’

Halkın kendilerine “AKP ile HDP ittifak yapar mı” sorusunu çok sık sorduklarını belirterek “Zaten eş genel başkanlar da bunu açıkça söyledi. Biz AKP ile ittifak değil, tam tersine onu başkan yaptırmayacağımızı söylüyoruz” dedi.

Manisa’da Ağrı isyanından itibaren Dersim Katliamı, ardından 70’ler ve son olarak 90’larda zorunlu göçle gelen yaklaşık 250 bin Kürt olduğunu hatırlatan Alfatlı, son 1 yıldır Kobane direnişi nedeniyle AKP’ye oy verenlerin yüzlerini HDP’ye döndüğünü belirtti. Aynı şekilde CHP’ye oy veren Alevi Kürtlerinin de HDP’ye kaydığını söyledi.

‘GENİŞLEYEN BİR İLGİ VAR HDP’YE’

“Manisa’da 1,5 milyon nüfusun 1 milyonu seçmen. Yaklaşık 9 milletvekili çıkaracak. Bizim için de 85-90 bin oy yetiyor. Manisa alacağı oyla herkesi şaşırtabilir. En az bir vekil çıkaracağız, arkadaşlar ikinci için çalışıyor. Amacımız oyları en az iki katına çıkararak HDP’nin barajı aşmasını sağlamak. Bunun için yola çıktık. Bu yıl Newroz’da 20-30 bin sokağa çıktı. Genişleyen bir ilgi var HDP’ye.

“69’dan bu yana Akhisar’da üretici ve işçiyim. Sadece Kürtlerin değil, göçmen, yörük kim varsa oyunu alacağız. Akhisarlı gençler, yanımıza gelerek seçim çalışmalarına katılmayız ama oyumuz sizin diye beyanlar veriyor. Bunlar bizim için kıymetli.”

ALİ ALFATLI KİMDİR?

1952 Manisa Akhisar doğumlu. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni 1976’da bitirdi.

1981-1991 arasında Devrimci Yol davasından önce idama ardından müebbete mahkum edildi, 11 yıl cezaevinde kaldı. Hapisten çıktıktan sonra zeytincilik yaptı. Şu anda işçi emeklisi.

* Haber fotoğrafı: Fatih Pınar