HDP'nin 5'inci kuruluş yıldönümü şölenle kutladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 5'inci kuruluş yıl dönümünü Beşiktaş Akatlar'da bulunan Mustafa Kemal Kültür Merkezi Atilla İlhan Sahnesi'nde düzenlediği şölen ile kutladı.

Şölene, HDP'nin kurucu Eş Genel Başkanları Yavuz Önen ve Fatma Gök, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eski Eşbaşkanı Ahmet Türk, HDP Milletvekilleri, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDK Bileşenleri, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Gülten Kaya, Anavatan Partisi (ANAP) eski Genel Başkanı Nesrin Nas, İstanbul Tabip Odası ile çok sayıda aydın ve sanatçı katıldı.

Salona Kürtçe ve Türkçe "İşçiyle,  emekçiyle 5. yıl",  "Kadın özgürlüğü ile 5. yıl",  "Vicdanla adaletle 5. yıl" "Dayanışmayla kardeşlikle 5. yıl", "Umutla cesaretle 5. yıl", "Sevgiyle, barışla 5. yıl" ve Sur, Cizre, Şirvan, Soma, Roboski başta olmak üzere yaşanan katliamlarının isimlerinin bulunduğu "Unutmuyoruz" pankartı ile  HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve tutuklu bulunan milletvekillerinin fotoğrafları asıldı.

Etkinlik Kürtçe yapılan selamlamanın ardından şölen, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in Adnan Yücel'in "Yer yüzü aşkın yüzü oluncaya kadar" şiirini okuyarak başladı.