1 Mayıs'ta yaşanan olaylarla ilgili Halkların Demokratik Kongresi üyeleri Çağlayan Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu. HDK üyeleri, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun derhal istifa etmesini istedi.

HDK üyeleri, yaptıkları basın açıklamasının ardından Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve soruşturma sonucu kimliği tespit edilecek kolluk kuvvetleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

HDK adına açıklamayı yapan HDK Yürütme Kurulu üyesi Ender İmrek, dün gece Galatasaraylı taraftarların Taksim Meydanı'nda yapıtığı kutlamalara da değinerek, kutlamaların Galatasaray taraftarının hakkı olduğunu ve Taksim Meydanı'nın herkese açık olmasının bir hak olduğunu söyledi

HDK adına açıklamayı yapan Ender İmrek, 1 Mayıs günü İstanbul'un eşine az rastlanır bir zulme sahne olduğunu belirterek, "İşçilere, emekçilere ve İstanbullulara 1 Mayıs günü cehennemi yaşatan İstanbul Valisi Mutlu, derhal istifa etmelidir" dedi. İmrek, Taksim'in Alışveriş Merkezi ve rezidans meydanına çevirme politikalarından da vazgeçilmesi gerektiğini ifade ederek açıklamasını şöyle sürdürdü, "AKP Hükümeti, Taksim Meydanı'nı işçi-emekçi gösterilerine kapatma politikasından vazgeçilmeli. İnşaat bahanesiyle üç yıldır Avrupa'nın en kitlesel 1 Mayıs gösterilerinin yapıldığı Taksim Meydanı işçi sınıfına kapatılmak istenmiştir. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim yasağının uygulayıcısı olarak, bütün bu vahşetin birinci elden sorumlusudur. Vali Mutlu, yaşanan öldürücü polis şiddetinin hesabını vermek yerine bu şiddete maruz kalan ve ona karşı direnenleri suçlu ilan etme telaşındadır. 'Marjinal', 'radikal mensup' gibi anlamsız kelimelerle 1 Mayıs'a katılan işçileri, gençleri ve kadınları suçlu ilan etme çabasındadır. İşçilere emekçilere ve İstanbullulara 1 Mayıs günü cehennemi yaşatan İstanbul Valisi Mutlu, derhal istifa etmelidir."

'KUTLAMA YAPMAK GALATASARAY'IN HAKKIDIR'

HDK Yürütme Kurulu üyesi Ender İmrek, dün gece Galatasaraylı taraftarların Taksim Meydanı'nda yaptığı kutlamalara da değinerek, kutlamaların Galatasaray taraftarının hakkı olduğunu ve Taksim Meydanı'nın herkese açık olmasının bir hak olduğunu söyledi. Yapılan basın açıklamasının ardından grup adliyeye girerek Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Vali Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve soruşturma sonucu kimliği tespit edilecek kolluk kuvvetleri hakkında suç duyurusunda bulundu. (Fatih Yağmur / Radikal)