Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, Cizre'de yaşananlara ilişkin açıklama yaptı.

Kentte çocukların öldürülmesine dikkat çekilen açıklamada, son olarak polisin açtığı ateş sonucu 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın öldürülüşü hatırlatıldı.

Açıklamada, "Devlet, Cizre’de açık terör estiriyor ve adeta öç alıyor. Devlet, her demokratik tepkiyi öldürerek bastırmaya çalışıyor. Bu da yetmiyor, gençler ya da çocuklar ya çalışırken ya oynarken polis kurşunlarıyla can veriyor. Polis, bilinçli ve hedef gözeterek, öldürme amaçlı ateş ediyor," denildi.

14 yaşındaki Ümit Kurt'un çalışırken panzerlerden açılan kurşunlarla hayatını kaybettiği anımsatılırken, dün de, Cizre’de hiçbir eylem olmadığı halde polislerin attığı gaz bombaları ve açtığı ateş sonucu 12 yaşındaki Nihat Kazanhan adlı çocuğun öldürüldüğü belirtildi.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Cizre'ye yönelik mesajının iletileceği günde olayların olduğuna dikkat çekilirken, "Tam da mahallelerde hendekler kapatılmışken, DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak ile HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız kitle örgütleri ve halkla görüşmeye Cizre’ye gitmişken, devlet yeni olayların çıkması için özel çaba içerisine girmiş görünüyor," denildi.  Devamla;

"Cizre'de 27 Aralık'tan bu yana ölenlerin sayısı 6'ya çıktı. Son günlerde katledilenlerin failleri de henüz ortada yok. Her gün yeni bir ölüm haberi almak istemiyoruz. Artık sözün hükmünü yitirdiği yerdeyiz. Bu cinayetlere daha fazla sessiz kalmayacağız."

 Cinayetlere karşı demokratik tepkinin gösterileceğinin belirtildiği açıklamada, "Tüm demokrasi güçlerini, bu cinayetlere karşı ses çıkarmaya, demokratik tepkilerini göstermeye çağırıyoruz," denildi.

Kaynak: Demokrat Haber