CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Hükümet Sözcüsü Lurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referandumda "Hayır" oyu verecekleri 'terör'le anmasına tepki gösterdi. Böke, "Hayır kampanyasını daha ilk günden zorbalıkla engellemeye çalışıyorlar. Gözleri dönmüş” şeklinde konuştu.

Böke, düzenlediği basın toplantısında, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının gündemini kamuoyuyla paylaştı.

Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı’na ilişkin açıklamalarda bulunan Böke, "Türkiye, AKP’nin yanlış politikaları ve maceracı dış politikası sonucunda, kendi şahsi ihtirasları nedeniyle Suriye’de bir bataklığa gömülmüş durumda. Hükümetin hepimize bir açıklama yapma ihtiyacı var. Orada neler oluyor? Sınır ötesinde bizim çocuklarımız ne için savaşıyor? Şu anda ne durumdalar? Gözetmesi gereken 80 milyonun can güvenliğiyken, maalesef Türkiye’nin dış politikası AKP’nin iç siyasetine malzeme edilmeye devam ediyor" diye konuştu.

Böke, şöyle devam etti:

"Kimse çocuklarımız üzerinden, bizlerin can güvenliği üzerinden iç siyaset yapma hakkına sahip değildir. İtiraz ettiğimiz düzen de tam budur. Bu anayasa değişikliği teklifiyle karşımıza konan tercih de budur. 80 milyonun ortak görevi Türkiye’de demokrasiyi bu sandıkta yaşatmaya başlamaktan geçiyor.

Sevgili gençler, lütfen üniversitelerinizden ayrılamayacağınız bir hafta sonuna denk gelen bu referandumda, olduğunuz yerde oyunuzu kullanabilmek için kayıtlarınızı aldırmayı ihmal etmeyin.

’Hayır’ kampanyasını daha ilk günden zorbalıkla engellemeye çalışıyorlar. Demokratik hakkını kullanan, karşısına konmuş olan iki tercihten birine dair görüş bildirenleri, bu ülkenin milyonlarca vatandaşını terörist ilan ediyorlar. Gözleri dönmüş. Şunu bilin ki ne yaparsanız yapın. Gece yarısı, sinsice getirdiğiniz KHK’larla üniversiteden atmaya kalktığınız yüzlerce bilim insanı da bu ülkenin milyonlarca onurlu insanı da ’Türkiye’ diyen bizler de asla yılmayacağız. Bizi yıldırmanız mümkün değil.

Gerçekler konuşacak, biz konuşmaya devam edeceğiz. Siz sesimizi kıstığınızı zannedeceksiniz ama siz kısmaya çalıştıkça herkes bizi daha çok duyacak. Terörist ilan etmeye kalktığınız bu millet, cumhuriyeti yeniden ayağa kaldıracak.”