HDP, DBP, DTK ve HDK'nin "Darbeye karşı demokratik halk buluşması" Siirt merkezde ve sonra Kurtalan ilçesinde devam etti. 

HDP Kurtalan İlçe Örgütü önünde gerçekleşen buluşmada halka hitap eden DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, halkların kardeşliğine savaş açanların yargılanacağını belirterek, “Darbeciler mahkûm olacaklar” dedi. 

Kürt halkının 29'uncu isyanında başarıya ulaşacağını dile getiren Dicle, “Bugün vekillerimizin dokunmazlığı kaldırıldı. 22 yıl önce benim dokunmazlığım kaldırılmıştı. Meclis kapısından zindanlara attılar. Ben 15 yıla yakın zindanda kaldım ama halen aranızdayım. Geçmiş hataları tekrarlayanlar aptallık ediyor” şeklinde konuştu. 

'GEREKİRSE MAHKEMEDE GEREKİRSE ZİNDANDA DİRENECEĞİZ'

Kürt halkının sabrının zorlandığını kaydeden Dicle, şöyle devam etti: “Yol yakınken bu savaş ve diktatörlük politikasından vazgeçilmelidir. Partimizin değerini bilmeliler. Şunu bilmeliler; biz gerekli uyarılarımızı yaptık. Artık bizden bir söz beklemesinler. Sonuna kadar kurumlarımızla direneceğiz. Gerekirse mahkeme, gerekirse zindan, ama asla buyun eğmeyeceğiz.” 

Buradaki buluşmanın ardından heyet, Batman’a geçti.