Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den oluşan HDP Heyeti, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü. Görüşme yaklaşık bir saat on dakika sürdü.

Görüşmenin ardından ilk açıklamayı yapan Bozdağ, heyetin İmralı adasına gitmek için resmi taleplerini ilettiklerini belirterek, talebi değerlendireceklerini söyledi.

DİHA’nın haberine göre, hasta tutuklulara ilişkin de görüşmelerin yapıldığını belirten Bozdağ, "Hasta tutuklularla ilgili gerekli adımları atacağız, olaya insani olarak bakıyoruz" dedi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Pervin Buldan ise, "Adalet bakanı adaya gidiş noktasında bize bir engel olmadığını söyledi, ancak net bir tarih vermedi. En kısa zamanda tarih verilecek" dedi.

Buldan, bir kaç gün içerisinde çözüm kurulu üyeleriyle de bir araya gelerek bir kaç toplantı yapacaklarını söyledi. İmralı'ya gidecek heyetin genişletilmesi ile ilgili olarak da Buldan, Hatip Dicle ile Ceylan Bağrıyanık isimlerini verdiklerini, ancak bu konuda kendilerine herhangi bir şey söylenmediğini kaydetti.

Buldan, ayrıca Bozdağ'ın kendilerine İmralı'ya en kısa zamanda 5 mahkumun yerine yeni hükümlülerin gönderileceğini, bunun önünde her hangi bir engelin olmadığını söylediğini ifade etti.