Eski HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk’ü tutuklu bulunduğu Silivri 9 No’lu Cezaevi’nde ziyaret etti.

Türk'ün durumuna ilişkin, “İçim parçalandı. 74 yaşında, kalbinde pil olan Ahmet Türk tek kişilik hücrede tek başına, tecritte” ifadelerini kullanan Kaplan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Cumhurbaşkanı’na söylüyorum, size saygı duyulmasını istiyorsanız, hukuka saygılı olun. Cumhurbaşkanı’ndan, Ahmet Türk’ün durumuyla kendisinin Pınarhisar Cezaevi’ndeki şatafatlı günlerini karşılaştırmasını istiyorum.” dedi.

Kaplan, Ahmet Türk ziyaretinin ayrıntılarını ve Gazete Duvar’dan Özlem Akarsu Çelik’e değerlendirdi.

Kaplan, 1986’danbu yana defalarca Türk’ün avukatlığını yaptığını ve birlikte siyaset yaptıklarını belirterek şunları söyledi:
 
‘DUYDUKLARIM TÜYLER ÜRPERTİCİYDİ’

 
“İçim parçalandı. 74 yaşında, kalbinde pil olan Ahmet Türk tek kişilik hücrede tek başına, tecritte. Dayanamadım! Televizyonu yok, kitabı yok, düşünebiliyor musunuz? Gözaltına alınışı, tutuklanışı ve özellikle de İstanbul’a tarifeli uçakla götürülüş biçimi…
 
Duyduklarım tüyler ürperticiydi. Buna rağmen 1973’ten beri defalarca milletvekilliği yapan, her darbede içeri girip çıkan Ahmet Türk, ‘Hasip, ben siyaseti artık bırakmayı, diyalog grubu gibi bir platformda Türkiye’nin sorunlarına çözüm aramayı düşlediğim bir zamanda yine cezaevindeyim ama barışı ve demokrasiyi savunmaktan başka çaremiz yok’ dedi.
 
‘BARIŞA OLAN İNANCINI GÖRÜNCE ŞAŞIRDIM’
 
Sakalları uzamış, 74 yaşındaki Ahmet Türk’ün direncini ve barışa olan inancını görünce şaşırdım. Bu halk yapacak dedim. Ben de 36 yıllık avukat olarak bunu yapabildim. Sabah 07.00’de kalktım Silivri’ye gittim. Elbette ki, barış umudunu güçlendirmekten başka yol yok, çözüm yok. Hepimiz bir gemide bir fırtınaya tutulmuş gidiyoruz, muktedirlerle mazlumlar aynı gemide gidiyoruz.”
 
‘CUMHURBAŞKANI KENDİ CEZAEVİ GÜNLERİYLE KARŞILAŞTIRSIN’
 
Onca darbe süreçlerinde avukatlık yaptım, sıkıyönetim, OHAL, DGM, Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri, hepsini gördüm ama Ahmet Türk’ü ziyaretimde hukukun bittiği Türkiye’yi gördüm. Hukuk bitmiş! Ahmet Türk’ü bu şekilde gözaltına alıp tutuklayıp tarifeli uçakla İstanbul’a getirip Silivri Cezaevi’ne koyanlar barışı nasıl sağlayacaklar diye içim parçalandı!

Türkiye’nin her darbede içeri alınan ve milletin iradesiyle gelen sembolü bir tek Ahmet Türk’tür. Demirel de şapkasını alıp gitmiş gelmiştir ama onun rekorunu kıran Ahmet Türk’tür. Cumhurbaşkanı’na söylüyorum, size saygı duyulmasını istiyorsanız, hukuka saygılı olun. Cumhurbaşkanı’ndan, Ahmet Türk’ün durumuyla kendisinin Pınarhisar Cezaevi’ndeki şatafatlı günlerini karşılaştırmasını istiyorum.”