AKP hükümetinin 1 Mayıs Taksim yasağını değerlendiren HDP Milletvekili Hasip Kaplan, bu yasağın 77 kanlı 1 Mayıs’ta işçilere kurşun sıkanların korkaklığının devamı, AKP hükümetinin kendi yurttaşlarından korkmanın resmi olduğunu vurguladı. Kaplan baskılara, yasaklara rağmen 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağını aktardı.

Zeynep Kuray'ın BirGün'de yer alan haberine göre, 1977 1 Mayıs’ın tanıklardan birisi olarak Taksim Meydanı’nda bulunan HDP Milletvekili Hasip Kaplan, Sular İdaresi’nden halkın açılan ateşi ve kaosu dün gibi hatırladığını söyledi. “Ben meydanın tam ortasındaydım ve olduğum yerde Sular İdaresi’nden ateş edenleri ve kaçanları da görüyordum” diyen Kaplan, Kazancı Yokuşu’nda insanların nasıl hayatını kaybettiğinin aklından hiç çıkmadığını ifade etti.

‘OLACAKLARDAN AKP SORUMLU’

Katliamcı devlet zihniyetinin bugün AKP yasaklarıyla sürdüğünü vurgulayan Kaplan, Taksim yasağının emekten, haklardan, özgürlüklerden ve muhalefetten korkanların yasağı olduğunu vurguladı.

“Bu yasak, burada 77 kanlı 1 Mayıs’ta işçilere kurşun sıkanların korkaklığıdır. Yurttaşından korkmanın resmidir” diyen Kaplan, 1 Mayıs ile özleşmiş olan Taksim Meydanı’nı işçi ve emekçilere kapatmak ve bayramları yasaklamanın hükümetin ideolojik düşmanlığının fotoğrafı olduğunu altını çizdi.

Seçim dönemi öncesi AKP hükümetinin muhalefetin her türlüsünü bastırmak istediğine dikkat çeken Kaplan, “Burada toplanacak milyonların iktidarları sorgulaması elbette ki hükümeti korkutuyor” diye konuştu.

38 YIL SONRA AYNI MEYDANDA

“AKP hükümeti akıllı olmalı, burada engel çıkartmamalı, bir işçinin dahi burnunun kanamaması için çalışmalı” diyen Kaplan, hükümetin halka saldırması ve gaz bombası atması halinde, yaşanacak tüm olumsuzlukların sorumlusu olacağını hatırlattı.

Hükümetin kanlı 1 Mayıs’tan hiçbir ders çıkartmadığına ve ateşle oynadığına işaret eden Kaplan, yaratılmak istenen her kaosun hükümete geri döneceğini söyledi. Kaplan 38 yıl önceki gibi bu 1 Mayıs’ta da Taksim’de olacağını vurguladı.