HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, mecliste basın toplantısı düzenledi. Kobani'de bazı köylerin IŞİD'in kontrolüne geçmesi konusunda konuşan Kaplan, Kobani'nin düşmesi durumunda çözüm sürecinin biteceğini söyledi.

Mecliste yaptığı toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hasip Kaplan, IŞİD saldırıları hakkında konuştu. IŞİD'in saldırıları karşısında Türkiye'nin sessizliğinin sorulması üzerine ise Kaplan, eğer Kobani düşerse Türkiye'nin düşeceğini, çözümün biteceğini ifade etti.

Taraf'ta yer alan habere göre kimden gelirse gelsin IŞİD ve IŞİD'e yardım edenlerin hepsi için kararlı bir tutum içinde olacaklarının altını çizen Kaplan, "Namus günüdür derler ya işte o gün bugündür. Açık konuşuyoruz; hiç öyle gizli kapaklı konuşmuyoruz. 40 milyon Ortadoğu'da yaşayan Kürt halkının bu mücadeleyi sürdürecek evlatları ve gençleri vardır. Bunu herkes hesaba katsın. Bu konuda çok netiz. Asla 21. yüzyılda bir katliam hesabı içinde olanlar, başlarına gelebileceklerin hesabını da yapmalı. Hükümetin çok dikkatli olması gerektiğini söylüyoruz" diye konuştu.