Meclis Genel Kurulu'nda İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sürüyor. Gece geç saatlere kadar süren görüşmelerde tasarıya ait 5 madde daha kabul edildi.

Genel Kurul'da tansiyon yine yüksekti. Muhalefetin uzun çalışma saatlerine yönelik tepkileri sürdü. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, çalışmaların geç saatlere kadar sürmesi nedeniyle milletvekillerinin yanısıra meclis çalışanlarının da mağdur edildiğini dile getirdi. Kaplan, "bu saatte sadece hastanelerin acil servisleri, işkembe salonları, pavyon ve barlar çalışıyor" dedi.

CNN Türk’te yer alan habere göre MHP'liler de, yürütmenin yasamaya dayatmada bulunduğunu, bu nedenle Meclis'in geç saatlere kadar aralıksız çalıştırıldığını savundu. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise, Genel Kurul'daki uzun çalışma saatlerinin, muhalefetin çalışmaları engelleme çabasından kaynaklandığını söyledi. HDP'li vekil Levent Tüzel de Twitter'dan isyan etti. ''İktidar vekilleri uyuklarken meclis alınan talimatla gecenin bu saatlerine kadar çalıştırıyor. Bu kabul edilemez.'' dedi.



Tartışmalar arasında, İç Güvenlik Yasa tasarısının jandarma kanununu ilgilendiren 5 maddesi kabul edildi.
Ardından Meclis Başkanvekili Meral Akşener, bugün saat 14:00'e toplanmak üzere birleşimi kapattı.