Halkların Demokratik Partisi Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan , genel seçimlerde Alevi seçmenin tercihinin bu kez HDP’den yana olacağını söyledi. Kaplan, “Önümüzdeki seçimlerde CHP’nin Alevi oylarını da alacağımıza hiç kuşkumuz yok ”dedi.

Seçime parti olarak girme kararı alan HDP’den iddialı çıkış. Önümüzdeki Genel Seçimlerde Alevi oylarının büyük bir kısmını alacaklarını iddia eden HDP bu tezini neye dayandırıyor?

Halkların Demokratik Partisi Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, genel seçimlerde Alevi seçmenin tercihinin bu kez HDP’den yana olacağını dile getirdi. Kaplan, “Önümüzdeki seçimlerde CHP’nin Alevi oylarını da alacağımıza hiç kuşkumuz yok ”dedi.

Halkların Demokratik Partisi Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, cem evlerine yönelik haciz işlemlerini anımsattı. HDP’li belediyelerin cem evlerini ibadethane statüsünde görüp su ve elektrik yardımında bulunduğunu dile getiren Kaplan, “Bu seçimlerde elbette CHP'de içerisinde bulunan Alevilerden oy alacağız. Bu konuda çalışmalarımız var. Alevi Dernekleri Konfederasyonu’yla yakın zamanda yapılan birçok görüşme var. Burada bizim hedefimiz tercihler konusunda en iyi adayları tespit ederek her yerden oy alacak şekilde seçimlere girmektir” diye konuştu.

Zınar Aydın'ın ajanshaber'de yer alan haberine göre Kaplan, HDP’ye oy veren bir Alevi seçmen kitlesi olduğunu ve geçmiş seçimlerde bağımsız adaylara bu kesimden oy geldiğini vurguladı.

HDP'nin seçim stratejisinde oy alacağı kesimleri, “inançları ve kimlikleri nedeniyle dışlananlar" olarak özetleyen Kaplan, “Bu hedef oyların içinde AK Parti de emaneten duran oylarımızdır. Bir kısmı CHP' ye giderken bir kısmı da MHP'ye gidiyor. Tabloya bu çerçeveden baktığımızda da yüzde 15 oy oranımızın olduğu görülüyor” diye konuştu.

Bu seçimlerde “CHP’nin Alevi seçmenlerinden oy alacağız” diyen Kaplan “CHP Alevilerin sadece bir kısmının oyunu alıyor. Avrupa’da ve yurt içinde CHP’ye oy vermeyen bir çok seçmen var. Biz bu seçimlerde hem CHP’ye oy veren Alevi seçmenlerin hem de yurt dışında ve yurt içinde bulunan Alevilerin oylarını almayı da hedefliyoruz” diye konuştu.