Hasan Cemal, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin hükümete, "Alın orduyu, girin Suriye'nin kuzeyine ve PKK'yı temizleyin" yönündeki talebine sert dille eleştiri getirdi.

T24'teki köşesinden MHP liderinin bu tutumunu eleştiren Bahçeli, yazısında şunları söyledi:

'BAHÇELİ SADECE KAN ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYOR'

"Devlet Bahçeli, hangi aklı veriyor hükümete? 'Alın orduyu, girin Suriye’nin kuzeyine ve PKK’yı temizleyin!' diyor MHP lideri, 'PKK’nın Suriye’nin kuzeyinde özerk yönetim kurmasına karşı askeri güçle müdahale edin.'

Elinde sadece çekiç olan, her şeyi çivi gibi görürmüş... Devlet Bahçeli de öyle. Kim bilir, belki sadece kan üzerinden siyaset yapmayı tek yol bellediği için öyle... Ama bu bir çıkmaz yol! Üstelik kan ve gözyaşının oluk gibi akıtıldığı bir çıkmaz yol..."

'KÜRTLERİ YOK SAYAN POLİTİKALAR İFLAS ETTİ'

Yazısında devamla, "Kanlı siyaset PKK’yı küçültmedi, büyüttü..." diyen Cemal,  Kürtleri yok sayan politikaların artık iflas ettiğini belirterek, "Bu yalın gerçeği göremiyor mu Devlet Bahçeli? Bugün hâlâ daha çok kan göz yaşını ne diye talep ediyor ki? Bunun kendisine oy getireceğini sandığı için mi? Kan üzerinden siyaset merakı bu yüzden mi?" diye sordu ve" Kuzey Irak’ta da iflas eden bu politikaların, bugünkü gibi giderse, Kuzey Suriye’de de iflas edeceği konusunda hiçbir kuşkum yok!" diye belirtti.

'ANKARA İPE UN SERMEYE DEVAM EDERSE...'

Türkiye'nin ‘Kürt sorunu’nu oyalanmadan barışçı bir raya oturtmak zorunda olduğunu söyleyen Cemal, "Bu da öncelikle Kürtlerin eşit vatandaş olmalarından geçiyor. Ankara’nın çözüm projesinde bu yoksa, yazın bir kenara, bir gün PKK gitse bile yerine MKK gelir," dedi.

Hükümetin tavrını eleştiren Cemal, "Ankara, demokratikleşme konusunda ipe un sermeye devam ederse, dış politika açısından bölgede nasıl taca çıkmaya başladıysa, Kürtler bakımından da taca çıkabilir. Türkiye Kürtler için cazibe merkezi oldukça rahatlar," dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.