T24 yazarı Hasan Cemal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'darbe' olarak nitelendirilen, "İster kabul edilsin ister edilmesin, Türkiye'nin yönetim sistemi değişmiştir. Şimdi yapılması gereken bu fiili durumun hukuki çerçevesinin yeni bir Anayasa ile netleştirilmesi, kesinleştirilmesidir," sözlerine atıfta bulunarak kaleme aldığı yazısında, 'Türkiye'nin bir numaralı sorununun Erdoğan olduğunu' savundu.

Cemal, 7 Haziran seçimlerinin ardından devreye konulan 'savaş konseptine' dikkati çekti ve "Baş sorun Erdoğan’dır, nokta!" başlıklı yazısında şunları söyledi:

"ARTIK GÖZÜ HİÇBİR ŞEY GÖRMÜYOR"

"Türkiye’nin bir numaralı sorunu Erdoğan’dır, nokta!

Korkmayın, her fırsatta tekrarlayın:

Baş sorun Erdoğan’dır!

Bu sorundan kurtulmadıkça Türkiye düzelme rayına oturamaz.

Ürkmeyin bağırın:

Erdoğan sorunu çözülmedikçe, Türkiye’nin önü açılmaz.

Kendi saltanatının temeli 7 Haziran’da ölümcül bir darbe yediği için artık gözü hiçbir şey görmüyor.

Kendini kurtarmak, yolsuzluk, rüşvet, hırsızlık suçlamalarına hedef olan kendi iktidarının dosyalarını kapatmak için Türkiye’yi uçuruma sürüklüyor.

Farkında mısın?..

Saray’daki Sultan, burnundan tutmuş koca ülkeyi savaşa sürüklüyor.

Ne barış, ne demokrasi, ne hukuk, hiçbir şey umurunda değil.

Kaç zamandır hukuku ayaklarının altına paspas yapmış durumda.

Elinde balta, anayasaya indirdikçe indiriyor.

Bütün derdi, kendi despotluğu!

Millet, 7 Haziran’da otur oturduğun yerde dedi.

Ama dinlediği yok.

Başkan babalık sevdası dinmiş değil."

"'DARBECİ'YE ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMDE DAHA BÜYÜK BİR DARBE İNDİRMEK ZORUNDAYIZ"

Hasan Cemal ilgili yazısında, "Yazın bir kenara" dedi ve ekledi: "Türkiye bir ‘darbeci’yle karşı karşıya! Bu ‘darbeci’ye önümüzdeki seçimde, 7 Haziran’dakinden daha büyük bir darbe indirmek zorundayız. Çare hiç kuşkusuz seçim sandığı yine. Barıştı, demokrasiydi, hukukun üstünlüğüydü, bütün bu değerlerin hiçbiri umurunda değil ‘darbeci’nin. Saray’daki Sultan için varsa yoksa kendi saltanatı. Bunun için Roma’yı da yakabilir! Yakmaya başladı bile. Bakıyorum, kimileri meleklerin cinsiyetini tartışıyor! Ayıp! Elinde balta anayasayı, hukuku tepeleyen bir darbeci karşısında sessiz kalmayalım. Ürkmeyelim. Korkmayalım. Barış ve demokrasi adına sesimizi hep birlikte yükseltelim."