ANKARA - 12 Haziran’da yapılan genel seçimlerde istediği sonuca ulaşamayan HAS Parti yeniden yapılanıyor. Bu kapsamda Genel Başkan Yardımcısı sayısı 16’dan 10’a indirildi.

Genel seçimin ardından parti olarak belirlenen eksikliklerini gidermeye yönelik yeniden yapılanma sürecine giren HAS Parti’de Başkanlık Divanı yeniden oluşturuldu. Genel Başkan Yardımcısı sayısı ise 16’dan 10’a indirildi. Kadın Kolları ile Gençlik Kollarında da yeni bir yapılanma sürdürülüyor. İl Başkanlarında da yeniden yapılanmaya gidildi. Bu kapsamda il kongreleri tamamlanacak ve genel kurultay gerçekleştirilecek.

Yeniden yapılanma konusunda HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, “Yeni bir kadro, Anadolu’dan gelen ve teşkilatlarımızın öne çıkardığı yeni bir kadro ile yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Parti olarak özellikle genç kitleye yönelik yeni bir örgütlenme içinde olduklarını söyleyen Kurtulmuş, kendilerinin bütün farklı gruplarla oturup konuşabilen bir parti olduklarını da dile getirdi. Kurtulmuş, “Türkiye’yi kucaklayan yeni bir anayasa yapılması için ellerini, hatta başlarını taşın altına koymaya hazır olduklarını” ifade etti. (ANF)