Nuçe TV’deki Nabız programına katılan Halkevleri Genel Sekreteri Nuri Günay, siyasal gelişmelere ve seçim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Günay, henüz somut bir kararları olmamakla birlikte, HDP’nin barajı geçmesi için ellerinden gelen desteği, katkıyı vereceklerini söyledi.

"'GÜVENLİK YASASI' FAŞİZMİN YASALAŞMASIDIR"

siyasihaber.org'un haberine göre; AKP’nin "çok ciddi suçlar işlediğini" söyleyen Nuri Günay şunları söyledi:

"Şimdi AKP şöyle bir ikilemle yüz yüze. Ya bu suçların cezasını çekecek, yargılanacaksınız ya da kendi iktidarınızı koruyacaksınız. İktidarınızı koruyacaksanız da terör yasaları çıkaracaksınız. Sokağa çıkanı vurma, sesini çıkaranı gözaltına alma serbestliği. İç Güvenlik Yasası bunun için. Bu her türlü faşizmin keyfiyet halinin yasalaşması aslında."

"AKP, HDP'NİN BARAJI GEÇMEMESİ İÇİN HER TÜRLÜ PROVOKASYONU YAPACAK"

“İç Güvenlik Yasası’nın bu kadar kavga gürültü ile çıkarılmasının nedeni nedir?”, “Bir ay sonra yaşayacağımız provakasyonların mı göstergesidir?” diye soran Günay, “Kürt hareketinin mücadelesiyle kopartılarak alınan haklar olduğunu düşündüklerini, seçim sonrasında da böyle olacağını beklediklerini, Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümeti’nin HDP’nin barajı geçmemesi için elinden gelen provakasyonu yapacağını, bütün verilerin bu yönde olduğunu” belirtti.

"HDP'NİN BARAJI GEÇMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ SUNACAĞIZ"

HDP ile Halkevleri arasında yapılmakta olan görüşmelerle ilgili bir soruya ise Günay şöyle cevap verdi:

"Bir dizi görüşme gerçekleştirdik, bundan sonra da görüşmelerimiz devam edecek, biz de kendi örgütümüzle, üyelerimizle, yöneticilerimizle tartışıyoruz. Biz bir seçim örgütü değiliz, seçimlere bakışımız da belli açıkçası, bu açıdan da biraz da Kürt Hareketi’ne benziyoruz, onlar da gücünü halk hareketinden alıyorlar, parlamentoyu da araçlardan biri olarak tarif ediyorlar, ama en temelli olarak görmüyorlar, birinci sıraya koymuyorlar, o yüzden bu baraj tartışmasına da böyle yaklaştıklarını düşünüyorum.

"Bizim açımızdan da böyle, temel mücadele aslında sokak mücadelesidir. Ama bu koşullarda, yoğun seçim barajı, HDP’nin parti olarak seçime girme kararı seçime yönelik tutumumuzu etkiliyor. Görüşmelerimiz devam ediyor, henüz somut bir tutum açıklamış değiliz ama HDP’nin yüzde on barajını geçmesi için elimizden gelen katkıyı, desteği sunacağız."