HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Meclis Genel Kurulu'nda Aladağ'da 11 çocuğun yanarak can verdiği yurt yangınıyla ilgili konuştu.

"Artık bu halk, bu Meclis’in sadece rahmet ve taziye bildiren bir yer olmasından bıktı" diyen Kerestecioğlu, iktidarı suçladı.

Yoksul ailelerin çocuklarının cemaatlere mecbur edildiğini belirten Kerestecioğlu, "Kimse 'İhmali olan varsa…' demesin. İhmali olan iktidardır, iktidarın çocuk politikalarıdır. Bu politikalar Ensar’la da, KAİMDER’le de kendini göstermiştir. Çocukları, özellikle yoksul çocukları sadece cemaatlere mecbur ediyorsunuz, parası olanları da özel yurtlara. Oysa eğitim laik, demokratik, çoğulcu, ana dilde ve parasız olmalıdır" dedi.
 
Aladağ Kaymakamı ve Milli Eğitim Müdürünü istifaya çağıran Kerestecioğlu, şöyle devam etti:
 
"Hükümet bu cemaatlerde nasıl yapılanmalar olduğunu gayet iyi biliyor. Hakikaten sormak istiyoruz; siz acaba yeni bir darbe olmasını mı bekliyorsunuz? Denetimlere açık olun, yayın yasakları getirmeyin, şeffaf olun ve çocuklarımızın canlarını yakmayın. Bunun sorumlusu özellikle sizlerin çocuk politikalarıdır."