DBP’li Halfeti Belediye Eş Başkanı Mustafa Bayram'ın da aralarında olduğu 10 kişi, "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı.

Urfa Halfeti ilçesinin DBP'li Belediye Eş Başkanı Mustafa Bayram, Suruç eski Belediye Eş Başkanı Hülya Demir, HDP eski İl eş başkanları Leyla Akça ve Mehmet Çiçek, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Sibel Sütpak, Sami Kılıç, DBP Suruç ilçe yöneticisi Mahide Kurttekin ve parti üyeleri İsmail Çobanyıldızı, Mahmut Kaya ile İsmail Şahin, 11 günlük gözaltı süresinin ardından bugün Urfa Adliyesi'ne çıkarıldı.

Bir dönem Gülen cemaati üyesi olduğu iddia edilen eski emniyet amiri Ahmet Sait Yayla tarafından yürütülen soruşturma dosyası kapsamında, DTK ve HDK çalışmaları yürütmekten savcıya ifade veren isimler, daha sonra "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilenler aynı gerekçe ile tutuklanarak Urfa T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki sorguları henüz devam eden DBP PM üyesi Sevda Çelik Özbingöl, HDP eski Birecik İlçe Eş Başkanı Ahmet Kılıç, Hilvan Eski Eş Başkanı İhsan Yavuz ve parti üyeleri Avni Gürbüz ile İmam Kip'in ise adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor. (Kaynak: Dihaber)