MHP'den ihraç edilen muhaliflerden Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Çalışmalarına başladık, yeni partide sürpriz isimler yer alacak" dedi.

Uydu üzerinden yayın yapan Kent TV'nin yayınına telefonla katılan Kayseri Bağımsız Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, yeni parti konusunda değerlendirme yaparken "Türkiye içinde bulunduğu durumu göz önüne alırsak çok çetrefilli bir süreç yaşıyoruz" dedi.

Halaçoğlu, "Yeni parti milliyetçi, muhafazakar ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacak. Tek adam rejimine karşı çıkacak ve parlamenter sistemi yeniden getirecek. Çalışmalarına başladık, yeni partide sürpriz isimler yer alacak. Genel Başkan kim olsun diye bir anlaşmazlık içinde değiliz. Kuvayi Milliye ruhuyla bu ülkeyi kurtaracak adımlar atma mecburiyetimiz var" diye konuştu.

MUTABAKAT SAĞLANDI

Milletvekili Halaçoğlu, MHP'den kendisi gibi ihraç edilen Meral Akşener, Ümit Özdağ gibi isimlerle birlikte yeni parti için çalıştıklarını belirterek şöyle dedi: "Mutabakat sağlandı. Süreç önümüzdeki günlerde resmen başlayacak. Hiçbir isim zikretmem doğru olmaz, görüşmeler yapmamız gerekiyor. Farklı kişilerle, toplumda iyi tanınan, pürüzsüz kişilerden oluşacak bir yapılanma söz konusu olacak. Bize sempati duyan insanlar var. Güneydoğu'da da aşiretler dahil olma üzere katılmayı arzU eden insanlar var. Yani geniş bir yelpaze var."

‘TEK ADAM REJİMİNİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ'

Halaçoğlu şöyle devam etti: "Tek adam rejiminin önüne geçilmeli. Parti merkez sağda olacak. Milliyetçi, muhafazakar ama aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine sahip çıkan bir anlayış içinde yer alacak. Geniş halk kitlelerinin ‘işte bunlar yapabilir' dediği bir ekip oluşturacağız."

Halaçoğlu, CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin, "Adalet var olsun diye yürüyüş yapılıyorsa, iktidarın da, diğer partilerin de destek vermesi lazım. Herkese lazım adalet. Adaleti istemek suç olmaz, buna karşı çıkılmaz" diye konuştu.