AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için sarf ettiği “terörist” açıklamasına tepki gösteren Hakkarililer, Demirtaş’ın 6 milyon seçmenin oyunu alan bir partinin lideri olduğuna dikkat çekerek, “Demirta vekilimiz ve irademizdir” dedi.

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın, Demirtaş için G-20 zirvesinde sarf ettiği “terörist” açıklamasına tepki gösteren Hakkarililer, “Cumhurbaşkanı için herkes terörist. Allah akıl fikir versin” dedi.

Muhalif herkesin her an “terörist” suçlamasıyla karşı karşıya kalabileceğine işaret eden Hüseyin Apaydın, “Allah akıl fikir versin. 6 milyon oy alan bir kişi terörist ise o zaman Türkiye’de terörist olmayan kimse yok. Bugün Erdoğan ile birlikte çalışan, AKP içindeki bir vekil ‘Ben de toprağımı seviyorum, köyümü özledim’ derse Erdoğan ona da terörist diyecektir” diye konuştu. Demirtaş’ın bir önceki dönem Hakkari’nin vekili olduğunu hatırlatan Apaydın, “Yöneticilerin sözlerine ve davranışlarına dikkat etmesi gerekiyor. Demirtaş hepimizin iradesidir ve hepimiz de onu irademiz olarak kabul ediyoruz” dedi.

‘EĞER O TERÖRİST İSE BİZLER DE TERÖRİSTİZ’

Demirtaş’ın yasal bir partinin lideri olduğunu vurgulayan Orhan Şahinoğlu, “Bizim irademizdir ve şuanda içeride tutulması dahi büyük bir saygısızlıktır. Eğer o terörist ise o zaman bütün bölge halkı da teröristtir. Çünkü hepimizin iradesidir” ifadesinde bulundu.

Yerine kayyım atanan Hakkari Belediyesi Eşbaşkan Vekili Nazmi Coşkun, “Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz” derken, yurttaşlardan Mehmet Kurt da, “Her mücadelenin bir lideri var. Sayın Demirtaş da bir parti lideridir. Eğer Cumhurbaşkanı bir lidere terörist diyorsa, o zaman bütün dünya liderleri terörist oluyor demektir” diyerek, Erdoğan’a tepki gösterdi.

‘VEKİLİMİZ VE İRADEMİZDİR’

Kentin esnaflarından Ayhan Karaman, “Sayın Demirtaş 6 milyon oy almış bir partinin lideri. Demirtaş terörist ise Cumhurbaşkanı da teröristtir. O bu halkın iradesidir” derken, ayakkabı tamircisi Metin Bor ise, Hakkarililerin neredeyse tamamının oyunu almış bir parti liderine “terörist” demenin saygısızlık olduğunu söyledi. Bor, “Kürtlerin temsilcisidir. Geçen dönem bizim vekilimizdi. Şimdi de bizim irademizdir bunu kabul etmiyoruz” dedi. (Kaynak: Dihaber)