Eski BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hakkari'deki mitingine katılımın az olduğuna değinerek, "Hakkari'de kuşlar bile Başbakanın yanına yaklaşmadı" diye konuştu.

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku adı altında seçimlere katılan bağımsız adaylara destek amacıyla Bingöl Barış ve Demokrasi Komitesi tarafından Hamburg'da düzenlenen etkinlikte konuşan Demirtaş, "Hakkarililerin Başbakan Erdoğan'ın sesini duymak için bile sokağa çıkmadıklarını" iddia etti.

Demirtaş, "2009 seçimlerinde 'bu ülkenin vatanı, dili tektir, bunu kabul etmeyen gitsin' demişti. Şimdi aynı kişi Hakkari'yi ziyaret ediyor. Bugün Hakkari'de kuşlar bile başbakanın yanına yaklaşmadı. Bugün başbakan boş meydanlarda konuşuyorsa, yalan balonu patladığı içindir, dağıtacak bir şeyi olmadığı içindir" dedi.

12 Haziran akşamında Başbakan Erdoğan'ın seçim sonuçlarını serumla dinlemesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, "Yanında mutlaka doktorları olmalı. Sonuçlar başbakanın tansiyonunu allak bullak edecek. Başbakan siyasi tarihinin en büyük hezimetini yaşayacak" diye konuştu.

2007 seçimlerinde Bingöl'ün AK Parti'nin en yüksek oy aldığı kentlerden biri olduğunu; ancak bu durumun değiştiğini öne süren Demirtaş, "Daha önce Yüksekkova'da mitingde de söyledim. Arkadaşlar bırakın 12 Haziran'a kadar AKP'nin üzerine çok gitmeyelim, bırakın Kürt sorununu çözdüklerini zannetsinler. 12 Haziran'da gazoz kapağından bir madalya ve sorunumuzu çözdükleri için de AKP tabelalarını onlara hediye edelim, iade edelim, tabelaları kırmayalım. Başbakana en iyi hediye AKP Bingöl İl Başkanlığı tabelasını değiştirmektir. Bu boynumuzun borcu olmalı" ifadesini kullandı.

Sol Parti Hamburg Eyalet Meclis Üyesi Cansu Özdemir de seçimlerde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu adı altında seçime katılan bağımsız adaylara destek verme çağrısında bulunarak, "12 Haziran seçimlerinde Kürt halkı AKP'ye kırmızı kart göstermeli" dedi.

CNNTÜRK