IŞİD’in Kobani’ye saldırısını protesto eden Van halkı sokaklara inerek protestolara başladı. Her noktadan Cumhuriyet Caddesi’ne yürümeye başlayan halka polis müdahalesiyle çatışmalar başladı.

Hakkari'de ise sokağa inen binlerce kişiye polisin müdahalesiyle çatışmalar kentin tamamına yayıldı.

Van’da, başta eski belediye garajı, Hacıbekir (Xaçort) ve Şabaniye mahalleleri olmak üzere bir çok mahalle ve noktada bir araya gelen yurttaşlar, YPG lehine ve AKP aleyhine sloganlar atarak, IŞİD’in  Kobani’ye saldırısını protesto etmeye başladı. Bunun üzerine olay yerine gelen polisler biber gazı, gaz bombası ve plastik mermi ile yurttaşlara müdahalede bulundu. Müdahaleye yurttaşların taş ve molotoflar ile karşılık vermesi üzerine, sokaklara taşan çatışmalar uzun süre devam etti.

Mahallelerdeki yurttaşlar sokaklara çıkarak, tencere ve tava çalarak çatışan guruplara destek verdi.

DBP’nin çağrısı üzerine yeniden birçok noktada bir araya gelen yurttaşlar, bulundukları her yerden polisle çatışa çatışa Cumhuriyet Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti.

Cumhuriyet ve Maraş caddeleri başka olmak üzere her noktası polis tarafından tutulan kente polis, biber gazı, gaz bombası ve plastik mermiler ile yurttaşları yakın mesafeden hedef alarak müdahale ediyor. Caddelerin gaz bulutu altında kaldığı kentte, yurttaşlara küfürler savuran polis orantısız bir şekilde her tarafa gaz bombası atıyor

Kentte çatışmalar devam ediyor.

HAKKARİ’DE ÇATIŞMA SAATLARDİR SÜRÜYOR

Hakkari’de akşam saatlerinde Keklikpınar, Pehlivan, Biçer, Gazi ve Yenimahalle mahallelerinde bir araya gelen gençler yola barikat kurarak, yaktıkları ateş etrafında AKP aleyhine sloganlar atıp Kobani’ye saldıran IŞİD ile AKP’nin tavrını protesto etti. Bunun üzerine olay yerine gelen polis gençlere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Gençlerin müdahaleye taşlar ve Molotoflar ile karşılık vermesi üzerine saatler süren çatışmalar başladı.

Kent merkezinde ise bir araya gelen gençler tencere ve tava çalarak, Kobani direnişine destek yürüyüşü yaptı. Esnafların da ışık söndürerek, destek verdiği eylemin ardından ateşler yakan gençler etrafından sloganlar atmaya başladı. Bunun üzerine olay yerine gelen polis biber gazı, tazyikli su ve gaz bombaları ile gençlere müdahale etti. Gençlerin müdahaleye taş ve Molotoflar ile karşılık vermesi üzerine kentte çatışmalar başladı.

Kent merkezi ve mahallelerdeki çatışmalar devam ediyor. (DİHA)