Hakkari Valiliği, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Yüksekova’da düzenleyeceği açılış törenine katılım için İl Müdürlüğü çalışanlarını, ‘yasal işlem‘le tehdit etti.

DİHA'dan Gökhan Altay'ın haberine göre, Hakkari Valiliği 26 Mayıs günü Yüksekova’da Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı toplu açılış töreni ve miting için kentte bulunan bütün kamu kurumu ve kuruluşları, kaymakamlıklar ve kurumlara resmi bir yazı gönderdi. Vali Yakup Canbolat imzalı talimat yazısında, şu ifadelere yer verildi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun katılımları ile gerçekleştirilecek olan açılış programında, Sayın Cumhurbaşkanımız ilimiz Yüksekova Havalimanı’nda halkımıza hitap edecektir. 26.05.2015 günü düzenlenecek olan açılış programına tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilci ve mensuplarının katılımları hususunda bilgi ve gereğini rica ederim.”

YASAL İŞLEM TEHDİDİ

Valilik tarafından gönderilen yazı sonrasında bütün devlet kurum müdürlükleri, memurların izinlerini iptal ederek, resmi kurumlara mitinge çağrı afişleri astı. Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasındaki panolara asılan yazılarda ise bütün personellere 26 Mayıs gerçekleştirilecek açılış törenine katılım zorunluluğu getirildi. Personellerin tehdit edildiği yazılarda, şu ifadeler yer aldı: “Havalimanı açılışına gelmeyenlerin hiçbir mazereti kabul edilmeyeceği gibi haklarında yasal işlem yapılacaktır.”

PERSONEL LİSTESİ ÇIKARILDI

Aynı zamanda Hakkari Devlet Hastanesi’nde çalışan bazı personeller ile açılış törenine katılım için görüşüldüğü ve bütün personellerin bir haftalık izninin kaldırıldığı öğrenildi. Bunun yanı sıra Hakkari İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde çalışan bütün personellerin isim listesinin çıkarıldığı ve törene katılmayanların isimlerinin karşısına ‘gelmedi’ yazılacağı kaydedildi. Yine valilik tarafından birçok resmi aracın açılış töreni için tahsis edildiği ve araçların yakıt ve ihtiyaçlarının valilik tarafından temin edilecek.