Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen "50. Ulusal 24. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinliklerine katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, konuşması sırasında yoğun şekilde protesto edildi. Bekir Bozdağ, vatandaşların sürekli protesto ettiği konuşmasını sürdürdü. Bozdağ konuşmasının ardından kürsüden indikten sonra da bir vatandaş tarafından itelendi.

“HER YER TAKSİM HER YER DİRENİŞ"

Hacı Bektaş-ı Veli anmalarında Başbakan adına anmaya katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ saldırıya uğradı. Hacı Bektaş-ı Veli anmalarında konuşma yapmak için kürsüye çıkan Bozdağ, konuşması boyunca vatandaşlar tarafından yuhalandı. Konuşmanın bitiminde kürsüden inen Bozdağ’a yaklaşan Hüseyin Satı adında bir vatandaş, “Niye geldin sen buraya” diyerek iki eliyle Bozdağ’ı itti.  

Bozdağ kürsüden indikten sonra da bir anda ortalık karıştı. Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a yumruk atmaya çalıştı. Yakın korumaları bunu önledi. Korumalar araya girdi, arbede kısa sürdü.

'Her yer Taksim her yer direniş' şeklinde slogan atan vatandaşları sahnedeki sunucular sakinleştirmeye çalışırken, olay sonrası Hüseyin Satı adlı kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Satı çevik kuvvet tarafından götürülürken vatandaşlar alkışlarla olayı protesto ederek, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganları attı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da vatandaşla birlikte karakola gitti. Vatandaşın anma töreni yapılan alana organizasyon görevlisi olarak girdiği belirlendi. Törenin bitiminin ardından Bozdağ çok sayıda çevik kuvvet polisinin oluşturduğu koridorla alandan çıkarıldı.

İLK TEPKİ KILIÇDAROĞLU'NDAN

Bozdağ'ın ardından kürsüye çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bozdağ'ı protesto eden gruba sağduyu çağrısında bulundu. Hacı Bektaş-ı Veli'nin 'İncinsen de incitme' sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Sayın başkanımız Hacı Bektaş-ı Veli'nin bir sözünü asmış, 'İncinsen de incitme' diyor. Kimseyi incitmeyelim. Sevgiyi, hoşgörüyü bu topraklara getirenler Yunus Emreler'dir Mevlanalar'dır, Hacı Bektaş-ı Velilerdir. Burada insan sevgisi insanların yüreklerindedir. Hacı Bektaş-ı Veli'nin bu sözünü sakın unutmayalım: İncinsen de incitme. Hacı Bektaşı Veli'nin mekanında öfke yoktur sevgi vardır" dedi.

BOZDAĞ: OLUMSUZ BİR SALDIRIYA MUHATAP OLDUK

Bekir Bozdağ olayın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi, "Bugün Hacı Bektaş ilçemizde ülkemizin manevi mimarlarından Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma programı vardı. Burada gayet güzel konuşmalar yapıldı. Burada Hacı Bektaş-ı Veli’nin öğretisini, konuşmalardan kitaplardan dinleme fırsatı buluyorlar.

Biz hükümet olarak da Türkiye’nin manevi mimarlarının tanıtılması, öğrenilmesi için yapılan çalışmaya destek veriyoruz. Bu etkinliklere katıldık ve Hacı Bektaş-ı Veli dostlarıyla, canlarla beraber paylaştık.

Konuşmadan sonraki süreçte, Hacı Bektaş-ı Veli ile alakası olduğunu düşünmediğim, sevgi barış dostluk anlayışıyla ilgisi ve alakası olduğunu düşünmediğim bir kişi tarafından olumsuz bir saldırıya muhatap kaldık. Bunu basın mensupları farklı bir değerlendirme yaparsa üzülürüz. Bu Hacı Bektaş-ı Veli’nin yolundan gidenleri bağlayan bir şey değildir. Alevi kardeşlerimizle alakalı bir husus değildir. Orada bulunan Hacı Bektaş-ı Veli dostları üzüntülerini ifade ettiler. Herkes bundan rahatsız oldu. bu güzel ortamı provoke etmek isteyen birileri olduğunu düşünüyorum.

Hacı Bektaş dostları bu provokasyonlara prim vermediler. Şu anda bir şey yapılıyor, detaylı bilgiler bende yok. Yetkililerden alırsınız."