AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Maraş’ta gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ana haber bültenleri ve basını eleştiren Ünal, haber bültenlerinin Türkiye’yi yanlış tanıttığını savundu.

Haber bültenlerinin yayınlarını Türkiye’ye saldırı olarak değerlendiren Ünal, "Ana haber programlarını 30 dakika izleyin, zannedersiniz ki bu millet, hırsızlıktan, tacizden, bu millet çocuk istismarından, çirkin işlerden başka sanki hiçbir şey yapmıyor gibi yarım saat içerisinde ne hale gelirsiniz? Kendinizden ve milletinizden nefret eder hale gelirsiniz. Peki niye yapıyorlar bunu? Uyuyan dev uyandı şimdi onun öz güvenine saldırıyorlar. Onun erdemlerine, onun ferasetine, onun cesaretine saldırıyorlar. Biz bunun farkındayız. Bunun farkında olacağız. Sakın ola ki bu kahraman milletle ilgili asla bir şek ve şüphe oluşmasına müsaade etmeyin" diye konuştu.

CHP’ye yüklenen Ünal, insanlık tarihinde olmayan büyük bir kahramanlığı itibarsızlaştırmak için 15 Temmuz'a kontrollü darbe denildiğini savundu.

Ünal,  "15 Temmuz gecesi sokağa çıkan o kahramanları itibarsızlaştırmak için CHP milletvekilinin söylediği sözü milletimiz çok iyi hatırlıyor" dedi.

'BİZ ORADA BİR VEKALET SAVAŞIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ'

Afrin operasyonuna ilişkin de değerlendirmede bulunan Ünal, şöyle devam etti:

"Özgür Suriye Ordusu'na bunlar niye saldırıyorlar. 'ÖSO, Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte hareket ederse iki güç orada temizlik yapar ve Türkiye Cumhuriyeti devleti bölgeyi terörden temizler ve bölgenin sahiplerine oraları terk eder.' Ama şimdi bunların beklentileri olmuyor. Televizyonda izliyorsunuz. 3-4 yıl öncesinden oralara nasıl tüneller ve hazırlıklar yaptıklarını gördünüz. Biz orada bir vekalet savaşıyla karşı karşıyayız. Terör örgütleri üzerinden orada bizimle savaşıyorlar. Bunun farkındayız. Biz bu topraklarda ya olacağız ya öleceğiz çünkü tarih boyunca biz hiç esaret kabul etmedik. Bundan sonra da etmeyiz ama gönlünüz rahat olsun ya olacağız ya olacağız. Önümüz aydınlık zamanın ruhu bizden yanadır."

Kaynak: Sputnik