Habertürk'e konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP'nin barışa destek vermeye hazır olduğunu söyledi. " Biz barışa değil, bu sürece inanmıyoruz" diyen Tekin, mayınların temizlenmesi, seçim barajının düşürülmesi ve faili meçhullerle hesaplaşma istedi.

Artık hak ve özgürlükleri savunmak için meydanlara çıkacaklarını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin,  "İlki 18 Mayıs'ta Aydın'da olmak üzere, İstanbul, Mersin ve Ordu'da miting yapacağız. Türkiye'nin bütün illerini gruplar halinde dolaşacağız. Çözüm süreci ve CHP'nin düşünceleri konusunda kamuoyunu bilgilendireceğiz" dedi.

"BARIŞI İSTEMEYEN SADİSTTİR"

CHP'nin barış önünde engel olmadığını belirten Tekin, şöyle konuştu:

"Toplumda, sanki barış geldi de CHP engel oluyor algısı yaratılmaya çalışılıyor. CHP, barışa engel olmaz. Türkiye'de bir akıl tutulması yaşanıyor. Çözüm sürecinde kimse bir şey biliyor mu? ‘Barış süreciyle ilgili bu var, CHP karşı çıkıyor' deyin ben sizden özür dileyeceğim. Bu süreçte sorumlu davranan tek parti CHP'dir. Barışa katkı istiyorsanız, CHP destek vermeye hazır. 76 milyonun tamamı barış istiyor. Barış istemeyen sadisttir. Biz barışa değil, bu sürece inanmıyoruz. Ne olduğu belli olmayan bir sürece destek vermemiz isteniyor. ‘Gel kuyuya düş' diyorlar."

"MAYINLARI TEMİZLEYELİM"

"Süreç konuşulmasa daha yararlı olacak" diyen Tekin, şöyle devam etti:

"Sürekli televizyon ekranlarına çıkarak, onu bunu tahrik ederek bir şey elde edemezsiniz. Eğer barış yolunu açacaksak, mayınlı tarladaki bütün mayınları temizlememiz gerekiyor. Mayınları temizlersek, göreceksiniz Türkiye güllük, gülistanlık olacak. Siyasi partiler yasasını değiştirelim, yüzde 10 seçim barajını düşürelim, faili meçhul cinayetlerle hesaplaşalım. Sarılacak hangi yara varsa saralım."

Tekin 1 Mayıs günü İstanbul'da gaz bombasının hedefi olarak ağır yaralanan lise öğrencisi Dilan Alp için şunları söyledi: "17 yaşındaki Dilan'ın her tarafı marjinal olsa ne olur? Devletin temel görevi 76 milyona eşit bakmaktır, marjinal de olsa. Sabancı'nın kızından hangi vergiyi alırsan Dilan'dan da o vergiyi alıyorsun. Bunlar olmadığı zaman nasıl barışı sağlayacaksınız."