Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kürt illerinin yıkılacağını ifade eden Erdoğan, “Şu anda hükümetimiz bölgede yoğun bir çalışmayla bütün o hendekler, çukurlar, evlerin altında kazılmış tüneller, oluşturulmuş şehirler, bunların hepsi yıkılmak suretiyle şimdi yeni şehirler oluşturuyoruz” dedi.

Anket sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, "Şu anda bir oran zikretmeyeyim. Ama açık ara diyebilirim ve bu açık ara gidiş daha da artarak devam edecek, bu onu gösteriyor. Bizim meselemiz şu anda öyle bir oran çıkmalı ki, bu bir defa bu ülkenin hizmetinde olan bütün insanlara öz güven kazandırmalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal 24 ve 360 TV ortak canlı yayınına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun partili cumhurbaşkanının tarafsız olmayacağı yönündeki eleştirileri hatırlatılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Genel başkanı olduğu siyasi partinin Gazi Mustafa Kemal'in kurucusu olduğu partinin mazisinden haberi yok. Gazi Mustafa Kemal CHP'nin Genel Başkanıyken aynı zamanda Cumhurbaşkanı değil miydi? İsmet İnönü Genel Başkanken aynı zamanda Cumhurbaşkanı değil miydi. Ey Kılıçdaroğlu milleti aldatma kandırma. Bir partinin genel başkanının aynı zamanda Cumhurbaşkanı olması tarafsızlığına helal getirmez. Tarafsızlık nedir. Tarafsızlık hizmette adalettir. Biz bu kadar yatırım yaptık. Bu yatırımları sadece AK Partililer faydalanır mı diyoruz. Tüm halkım kullanmıyor mu bu yatırımları. İzmir'de benim partim hiçbir zaman birinci parti değildi. Ama yaptığımız hizmetler ortada. Belediyenin yapması gereken hizmetleri de yaptık. İzmir ağırlıklı olarak CHP'lidir diye bakmadık. Tüm bunları yaparken tarafsızlığımıza gölge düşürecek ne yaptık?" ifadelerini kullandı.

‘YALANLA BU ÜLKEDE İKTİDAR OLMAZSIN DÜRÜST OL’

Kılıçdaroğlu'nun başbakan ayrı partiden cumhurbaşkanı ayrı partiden olursa ne olur şeklindeki sözlerini yorumlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz anlatıyoruz ama anlamamakta direniyor. Biz bu kava olmasın diye bu sistemi getiriyoruz. Bin 500 yardımcı atayabilir diyor. Akıl almaz bir şey. Biz göreve geldiğimizde kabine 36'dan oluşuyordu. Biz 25'e indirdik. Yönetim nedir biliyoruz. Yalanla bu ülkede iktidar olmazsın. Dürüst ol. Seni biz bir defa SSK Genel müdürlüğünden tanırız" diye konuştu.

‘1-2 YIL İÇERİSİNDE FARKLI BİR GÜNEYDOĞU GÖRECEKSİNİ’

Erdoğan şöyle devam etti:

"Daha çok yapacağımız işler var. Fakat hepsinden öte yapılan bir iş var. Şu anda hükümetimiz bölgede yoğun bir çalışmayla bütün o hendekler, çukurlar, evlerin altında kazılmış tüneller, oluşturulmuş şehirler, bunların hepsi yıkılmak suretiyle şimdi yeni şehirler oluşturuyoruz. İnşallah 1-2 yıl içerisinde Güneydoğu'ya gidildiği zaman Güneydoğu'yu farklı göreceksiniz. Bunu bu hükümet eğer bir aşkı, bir derdi olmasa yapılır mıydı? Onun için ben Kürt kardeşlerime şunu söylüyorum; sizin adınıza ortalıkta dolaşanlar, hiçbir zaman sizi savunmadılar, sizi sevmediler, sizin derdinizle dertlenmediler. Bizim devlet olarak gönderdiğimiz paraların bir kısmını kendi ceplerine koyarken, bir kısmını dağa gönderdiler, Kandil'e gönderdiler, teröristlere verdiler. Dolayısıyla bu oyuna bir daha gelmeyelim."

"Benim doğrusu en büyük şu anda düşüncem, birinci derecede düşüncem şudur; bu partinin (AK Parti) kurucu genel başkanıyım, dolayısıyla bu hak doğduğu andan itibaren partime üye olurum ve partime üye olarak hizmetime devam ederim."