Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Başbakan Erdoğan'ın ailesi için İzmir'in Urla İlçesi'ndeki doğal SİT alanına yapılan villaların yıkımı ile ilgili kararın 2010 yılında verildiğini söyledi. Günay, "2011 yılında SİT derecesi düşürülerek bu villaların devamı sağlanmış" dedi.

Günay, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. İzmir'in Urla İlçesi'ndeki SİT alanları tartışmalara değinen Günay, "Yıkım tebliğ edilmiş ama gerçekleştirilmemiş. Çeşitli itiraz süreçleri olduğu için gerçekleşmemiş. 2010 yılında bir kararname çıktı, bu alanlar Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alındı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na verildi. Bizim bakanlıktan alındıktan sonra tabiat varlıkları tamamen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı bir komisyon haline dönüştü. 2011 yılında SİT derecesi düşürülerek bu villaların devamı sağlanmış" dedi.

GÜNAY: İSTANBUL'DAKİ YAPILAŞMALAR BENİ RAHATSIZ EDİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aralarındaki ihtilafın sadece İstanbul üzerine olmadığını belirten Ertuğrul Günay, "İstanbul'a gider gitmez Kazlıçeşme'deki konutları gördüm, ben İzmir kampanyası ile meşgulken yükselmeye başlamıştı. Hemen bir turizm ve SİT bölgesi olmamasına ama surlara çok yakın, surları etkileme alanı içinde olmasına dayanarak o kulelerin durdurulması için yazı çıkarttım ve ilgili birimlere tebliğ ettim. Ondan sonra Sayın Başbakan ile ilişkilerimiz düzelmedi. İstanbul'daki yapılaşmalar beni bakanken de, şuanda da rahatsız ediyor. İstanbul'da bıraksak Sultanahmet Meydanı'na AVM yapacaklar diye feveran etmiştim. Ben sanıyordum ki, Başbakan ile ihtilafımız İstanbul üzerinedir, ama şimdi anlıyorum ki Urla'da da birilerinin ayağına basmışız, Kemalpaşa'da da basmak üzereymişiz" dedi.

FEZLEKEYİ MECLİS’E GÖNDERMEYEN SUÇ İŞLİYOR

Son günlerde 'tuzluk' ifadesine ve 4 bakan ile ilgili fezlekelerin sorulması üzerine, Günay "Fezlekeyi Meclis'e göndermeyen arkadaşlarımız anayasa suçu işliyorlar. Türkiye'de bir milletvekili arkadaşımız kendilerini koyuna benzetmiş. Et kokarsa tuz var, tuz kokarsa ne var? Başbakan tuzluklara bakmasın, Türkiye'de tuz kokuyor ona baksın" dedi.